Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Odškodné pre rodiny obetí padnutého lietadla: 5-tisíc dolárov má poskytnúť okamžitú pomoc

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KUALA LUMPUR - Malajzijská letecká spoločnosť v pondelok potvrdila výšku predbežného finančného odškodnenia rodín obetí štvrtkového zrútenia sa jej stroja na Ukrajine. Podľa vedenie vlajkového prepravcu to bude 5000 dolárov na "okamžitú" finančnú pomoc pozostalým.

Spoločnosť zároveň odmietla pochybnosti o bezpečnosti trasy jej nedeľňajšieho letu z Kuala Lumpur do Londýna. Ten pre uzatvorenie časti ukrajinského vzdušného priestoru práve po zostrelení malajzijského stroja museli presmerovať. Fakt, že súčasťou trasy bola aj vojnou zmietaná Sýria, vyvolal pobúrenie. Podľa spoločnosti je to však medzinárodne overená letová trasa.

Boeing 777 spoločnosti Malaysia Airlines letiaci z Amsterdamu do Kuala Lumpur sa vo štvrtok zrútil do poľa pri hraniciach Ruska a Ukrajiny. O život prišlo všetkých 298 ľudí na palube. Stroj bol pravdepodobne zostrelený raketou, pričom hlavné podozrenie zatiaľ padá na proruských povstalcov operujúcich v nepokojnej oblasti. Tí vinu odmietajú a obviňujú vládne sily disponujúce raketovým systémom schopným zostreliť lietadlo v desaťkilometrovej výške.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu