Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Ukrajina dáva od tragédie lietadla ruky preč: Letelo mimo dostrelu našich zbraní!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KYJEV – Ukrajinské ozbrojené sily nepoužívajú v konflikte s proruskými separatistami riadené strely a malajzijské lietadlo, ktoré vo štvrtok havarovalo na východe Ukrajiny, letelo mimo dostrelu prostriedkov, ktorými ukrajinské sily disponujú. Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na vyhlásenie ukrajinských predstaviteľov.

"Ani jedna z riadených striel, ktoré máme v našom arzenáli, nebola použitá," uviedol hovorca ukrajinskej Rady národnej bezpečnosti a obrany Andrij Lysenko. Podľa hovorcu ukrajinského ministerstva obrany bolo malajzijské lietadlo mimo dostrelu protilietadlových raketových systémov ukrajinskej armády: "Protilietadlové riadené strely počas protiteroristickej operácie (ATO) neboli použité... všetky sú na svojom mieste."

Na palube Boeingu 777-200 spoločnosti Malaysia Airlines bolo 283 cestujúcich a 15 členov posádky. Stroj sa so zatiaľ neznámych príčin zrútil vo štvrtok popoludní približne 40 kilometrov od ukrajinsko-ruských hraníc v katastri obce Hrabove; haváriu nikto neprežil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu