Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Krúpa: Čakal som, že budem jediný kandidát na starostu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Fakt, že je jediným kandidátom vo voľbách na starostu, vníma súčasný šéf samosprávy v bratislavskej Záhorskej Bystrici Jozef Krúpa so zmiešanými pocitmi. Priznáva čiastočne úľavu, prekvapenie, ale aj naplnenie predpokladu.

"To obdobie pred podaním kandidačných listín bolo zvláštne, nezaregistroval som žiadnu inú aktivitu smerom ku kandidatúre na starostu, takže ten výsledok som napokon tak trochu aj čakal," priznal Krúpa. "Na druhej strane som prekvapený, že sa to stalo v tak dynamicky sa rozvíjajúcej mestskej časti ako Záhorská Bystrica," dodal.

Krúpa kandiduje s podporou koalície SDKÚ-DS, KDH, NOVA, SaS, Most-Híd a Sieť. Ako jediný kandidát nemusí prežívať nervozitu a stres pri príprave predvolebnej kampane, no kampaň chce v každom prípade robiť. "S rovnakou koaličnou podporou ako ja kandiduje aj deväť poslancov do miestneho zastupiteľstva, chcem preto, aby sme boli úspešní ako tím," povedal Krúpa.

Sám je zvedavý ako fakt, že je v mestskej časti len jediný kandidát na starostu, ovplyvní účasť v novembrových komunálnych voľbách. "Je možné, že bude týmto pádom nižšia, voľby sú aj o súboji kandidátov," poznamenal. Pripomenul, že v mestskej časti je volebná účasť v každých voľbách o päť až desať percent vyššia ako celoslovenský priemer a v rámci Bratislavy patrí vôbec k najvyšším.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu