Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

O kreslo košického primátora zabojuje deväť záujemcov

Primátor Košíc Richard Raši
Primátor Košíc Richard Raši (Zdroj: Miro Vacula, )

KOŠICE - O kreslo košického primátora zabojuje vo voľbách 15. novembra deväť kandidátov. Ako TASR informoval zapisovateľ volebnej komisie Stanislav Takáč, kandidačné listiny odovzdalo šesť straníckych kandidátov a traja nezávislí, pričom medzi záujemcami je len jedna žena.

Tou je 37-ročná vysokoškolská pedagogička Alena Bašistová. Podporuje ju strana Sieť a Most-Híd, ktorý v ostatnom volebnom období na komunálnej úrovni v Košiciach spolupracoval so Smerom-SD. Bašistová je zároveň najmladšou z kandidátov na post primátora.

O miesto v košickej radnici sa budú uchádzať aj 42-ročný Marián Surkai za Združenie robotníkov Slovenska, 42-ročný Boris Urbančík za stranu TIP, 55-ročný Ivan Goňko za Jednotu – ľavicovú stranu Slovenska, 43-ročný súčasný primátor Richard Raši (Smer-SD), 60-ročný Jozef Holečko, ktorý už vo vlaňajších regionálnych voľbách neúspešne kandidoval na funkciu predsedu košického samosprávneho kraja. V zozname kandidátov nechýba 56-ročný Rudlof Bauer, ktorého podporuje široká pravicová koalícia (KDH, SDKÚ-DS, NOVA, SaS, SMK-MKP, KDS, OKS, DS a OĽaNO), 52-ročný nezávislý Ján Dečo a 63-ročný rovnako nezávislý Jaroslav Džunko.

Podľa Takáča je zatiaľ neoficiálny počet kandidátov na poslancov do mestského zastupiteľstva 327, z toho ich je 70 nezávislých. Voliči v Košiciach si budú v 14 volebných obvodoch vyberať 41 zástupcov. "Oficiálny zoznam so všetkými údajmi vrátane povolania a adresy trvalého pobytu bude zverejnený až po registrácii kandidátov," uviedol Takáč.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu