Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Prísne tajný obrad: Detaily, ako sa s Ivetou Bartošovou rozlúčila rodina!

Matka Svatava prezradila, že príbuzní sa s Ivetou Bartošovou rozlúčili pri malej kaplnke v meste, kde vyrastala. Zobraziť galériu (5)
Matka Svatava prezradila, že príbuzní sa s Ivetou Bartošovou rozlúčili pri malej kaplnke v meste, kde vyrastala.

FRENŠTÁT POD RADHOŠŤOM - Urobili to po svojom! Na pondelkovom pohrebe Ivety Bartošovej (†48) sa jej rodina neukázala. Nikto z nich však nemusel mať kvôli tomu čierne svedomie. Ako totiž najnovšie vysvitlo, rozlúčku mali v tom čase už speváčkini najbližší za sebou. Hoci nemali telo zosnulej, tajný obrad prebiehal pod vedením kňaza.

Iveta Bartošová sa dočkala pohrebu až 13 dní po svojej smrti. Obrad konajúci sa v strašnickom krematóriu však nebol príliš dôstojný. Zúčastnilo sa ho len 13 ľudí zo strany Josefa Rychtářa a pred sieňou postávalo množstvo indivíduí. Rodina speváčky nedorazila. Hoci tento krok najbližší dopredu avizovali, mnohí im neúčasť vyčítali.

Ako však teraz vysvitlo, rozlúčku mali v tom čase už za sebou. V súkromí, bez neželanej pozornosti aj bez tela umelkyne. Zato ale dôstojne a s kňazom. „Bolo to 8. mája. Ivetka tam mala fotku, kvety, horeli sviečky. Pri kaplnke sa schádzame vždy raz za rok, koná sa tam májová omša. Kňaz ju slúžil za Ivetku aj za ďalších rodinných príslušníkov,” prezradila matka Svatava denníku Aha! „Všetci sa za ňu pomodlili. Bolo to pekné a hlavne v pokoji,” dodala. 

Aktuálne sa Bartošovci a speváčkin syn snažia získať urnu s pozostatkami. Josef Rychtář ju má doma a špekuluje sa, že o popol by sa mohli podeliť. Toto riešenie však podľa Svatavy neprichádza do úvahy. „Rešpektujeme Artura a Ivanu (dvojča Ivety Bartošovej - pozn. red.), ktorí si to neprajú. A my s tým súhlasíme,” vyjadrila sa pre Super.cz. Napriek dvom obradom tak Iveta ešte úplný pokoj nemá...

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu