Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Bartošová mala v otázke smrti jasno: Takýto pohreb si želala pred samovraždou!

Iveta Bartošová mala presnú predstavu o tom, kde by mali skončiť jej ostatky. Zobraziť galériu (6)
Iveta Bartošová mala presnú predstavu o tom, kde by mali skončiť jej ostatky.

BRATISLAVA - Stále sa nedohodli! Josef Rychtář (56) včera vyvesil na bránu vily Ivety Bartošovej (†48) parte v mene celej jej rodiny. Príbuzní speváčky sa však od neho dištancujú a tvrdia, že k žiadnej dohode o poslednej rozlúčke nedošlo. Zároveň sa objavilo svedectvo o tom, ako si naloženie so svojimi ostatkami predstavovala samotná blondínka. Obľúbená interpretka si priala spočinúť vedľa svojej životnej lásky.

Od tragickej smrti Ivety Bartošovej už uplynul týždeň. Napriek tomu nie je stále jasné, ako a kde prebehne posledná rozlúčka. Rovnako tak ani to, kde bude speváčka pochovaná. Josef Rychtář včera zverejnil parte, ktoré hovorí o komornom obrade v prítomnosti len tej najbližšej rodiny. Hoci ho napísal aj v mene smútiacej matky, syna a súrodencov, tí dohodu popierajú. „Artur Štaidl, Svatava, Lumír a Ivana Bartošovci vyhlasujú, že k žiadnej dohode s pánom Rychtářom o pohrebe ani uložení Ivety Bartošovej nedošlo, a preto s ním vydaným parte nemajú nič spoločné,” povedali príbuzní denníku Blesk. 

Dátum, kedy jej dajú posledné zbohom, je teda zatiaľ nejasný. Rovnako tak aj miesto, kde spočinú jej ostatky. Vdovec ju chce pochovať v Říčanoch, rodina zas vo Frenštáte pod Radhošťom, kde umelkyňa vyrastala. Ona sama si to však želala úplne inak. 

Týždenník Sedmička získal svedectvo Ivetinej blízkej priateľky, ktorej sa speváčka zverila so svojimi plánmi. „Raz som sa jej pýtala, prečo vilu nepredá, nezaplatí dlhy a nekúpi si niečo iné. Kategoricky to odmietla. Povedala, že na záhrade má rozptýlenú časť popola Petra Sepéšiho,” prezradila blondínkina známa. Popová princezná teda mala svoju prvú veľkú lásku stále blízko a chcela, aby to tak bolo aj po jej smrti. „Priala si byť spopolnená a rozptýlená na svojej záhrade, aby bola s ním. Hovorila mi to niekoľkokrát,” dodala žena. 

Otázkou zostáva, či túto predstavu Bartošová niekedy rozoberala aj so svojou rodinou. Isté však je, že nikdy sa svojej vily nechcela vzdať a ani hrozba exekúcií ju odtiaľ nevyhnala. Ukazuje sa, že na to mala naozaj silný citový dôvod. Bohužiaľ, zatiaľ to vyzerá tak, že jej romantická predstava o mieste posledného odpočinku sa asi nenaplní.

Iveta Bartošová a Petr Sepéši. Speváčka sa netajila tým, že bol jej životnou láskou.
Zobraziť galériu (6)
Iveta Bartošová a Petr Sepéši. Speváčka sa netajila tým, že bol jej životnou láskou.  (Zdroj: ČTK)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu