Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Budem voliť Kisku, vyhlásil Kňažko

Milan Kňažko
Milan Kňažko (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Neúspešný uchádzač o post hlavy štátu Milan Kňažko bude v druhom kole prezidentských volieb voliť Andreja Kisku. Uviedol to vo vyhlásení, ktoré poskytol médiám. "Nie je treba pochybovať o tom, že znovu ide o veľa," tvrdí.

Kňažko vo vyhlásení vysvetlil aj svoju neúčasť na avizovanej spoločnej tlačovej besede s Kiskom a Radoslavom Procházkom, ktorá sa uskutočnila v utorok. "Bol som požiadaný pánom Kiskom, či sa pripojím k verejnému vyhláseniu, aby sme podporili občanov našej krajiny, aby sa zúčastnili na týchto voľbách. Moje stanovisko v tomto duchu, ale aj v duchu mojich doterajších vyhlásení som verejnosti aj pánovi Kiskovi dal a požiadal všetkých občanov, aby využili právo voliť a zúčastnili sa na demokratických voľbách prezidenta," hovorí Kňažko. Všetky jeho vyhlásenia, ktoré vo svojej doterajšej kampani dal, platia a Kňažko si za nimi stojí.

Spoločná tlačová beseda Andreja Kisku, Radoslava Procházku a Milana Kňažka sa v utorok nakoniec neuskutočnila tak, ako ju naplánovali. Kňažko na tlačovku neprišiel a Procházka sa obmedzil len na výzvu voličom, aby prišli voliť.

V prvom kole prezidentských volieb zvíťazil Robert Fico, ktorý získal 531 919 hlasov (28 percent), Andreja Kisku volilo 455 996 občanov (24 percent). Radoslav Procházka skončil na tretej priečke, volilo ho 403 548 ľudí (21,24 percenta), Milanovi Kňažkovi svoj hlas odovzdalo 244 401 občanov (12,86 percenta).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu