Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Situácia na východe Ukrajiny sa trocha stabilizovala, informoval Lysenko

Andrij Lysenko Zobraziť galériu (2)
Andrij Lysenko (Zdroj: YouTube)

KYJEV – V priebehu ostatných 24 hodín proruskí separatisti na východe Ukrajiny ani raz neostreľovali postavenia ukrajinských ozbrojených síl. Na dnešnej tlačovej konferencii v Kyjeve o tom informoval predstaviteľ velenia vládnej tzv. protiteroristickej operácie (ATO) Andrij Lysenko.

Podľa jeho slov sa situácia na východe Ukrajiny v uplynulých dňoch trocha stabilizovala. V súlade s dohodou z Minska nedošlo ani k ostreľovaniu armádnych postavení, ani vojenských patrol, ani obcí, ktoré sú pod kontrolou vládnych síl.

Andrij Lysenko však poznamenal, že ukrajinské vládne jednotky hlásili menšie provokácie zo strany separatistov, predovšetkým incidenty, pri ktorých došlo na niektorých úsekoch frontu k použitiu rušných strelných zbraní alebo mínometov. Žiadny ukrajinský vojak neprišiel v ostatných 24 hodinách o život, dvaja utrpeli zranenia, vyplýva z informácií tlačových agentúr UNIAN a MTI.

S odvolaním sa na spravodajské informácie Lysenko uviedol, že separatisti sa usilujú aktuálne doplniť svoje rady o žoldnierov, prichádzajúcich sčasti z Ruska a realizujú preskupenie a opravu poškodených bojových prostriedkov. Pokračuje aj výcvik nováčikov v ich radoch.

Situácia na východe Ukrajiny
Zobraziť galériu (2)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu