Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Predseda parlamentu sa vyhráža Američanom: Ak vyzbrojíte Ukrajincov, my Mexičanov!

Dukuvacha Abdurachmanov Zobraziť galériu (2)
Dukuvacha Abdurachmanov (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Predseda čečenského parlamentu Dukuvacha Abdurachmanov pohrozil podporou separatizmu v amerických štátoch susediacich s Mexikom, ak Washington poskytne Ukrajine smrtonosné zbrane. Kremeľ sa však od daného vyjadrenia dištancoval, informovala dnes agentúra AP.

Abdurachmanovov výrok prichádza v čase silného vypätia medzi Západom a Ruskom ohľadom situácie na východnej Ukrajine. Snemovňa reprezentantov USA v utorok odobrila poskytnutie arzenálu kyjevským vládnym silám na pomoc v boji proti proruským povstalcom; americký prezident Barack Obama však s týmto krokom váha.

Hovorca ruského prezidenta Vladimira Putina Dmitrij Peskov v stanovisku, ktoré citovala agentúra Interfax, výrok čečenského politika odmietol s tým, že takýto krok by bol v rozpore s ruskými zákonmi. Abdurachmanov tvrdí, že USA "nemajú právo" radiť Rusku, ako sa má správať voči svojim susedským štátom.

Abdurachmanov tiež varoval, že poskytnutie amerických zbraní Ukrajine bude Čečensko, jedna z republík Ruskej federácie, brať ako signál na poskytnutie zbraní Mexiku so zámerom obnoviť diskusiu ohľadom právneho štatútu území anektovaných Spojenými štátmi na základe zmluvy z Guadalupe Hidalgo z roku 1848.

Predseda parlamentu sa vyhráža
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: topky.sk)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu