Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Separatisti zostrelili na Ukrajine nadzvukovú stíhačku aj záchranársky vrtuľník!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KYJEV - Ukrajinskí proruskí separatisti vo štvrtok zostrelili ďalšie armádne lietadlo patriace do arzenálu armády riadenej Kyjevom.

Informuje o tom tlačová agentúra AFP, podľa ktorej sa pilot ešte pred zrútením svojho stroja stihol katapultovať. Incident sa stal v Doneckej oblasti asi 40 kilometrov od miesta, kde 17. júla zostrelili lietadlo spoločnosti Malaysia Airlines, na palube ktorého zahynulo všetkých 298 ľudí. Podľa agentúry Reuters je zostrelenou stíhačkou nazdvukový stroj typu Mig-29.

Hovorca protiteroristickej operácie (ATO) Vladyslav Selezňov. pre spravodajský server InfoResis uviedol, že "teroristi" zostrelili aj vrtuľník záchrannej služby síl ATO Mi-8, ktorý mal jasné označenie. K útoku došlo v oblasti pahorku Saur Mohyla, stroj núdzovo pristál. Počet členov posádky a pasažierov úrady zatiaľ nespresnili. Na miesto vyrazil oddiel záchranárov.

Ukrajinská vláda vo štvrtok oznámila prerušenie prímeria so separatistickými povstalcami v oblasti, kde sa v júli zrútilo zostrelené malajzijské lietadlo a v ktorej medzinárodný tím pod vedením Holandska musel pozastaviť zbieranie pozostatkov obetí pre pokračujúce boje.

Holandský premiér Mark Rutte, ktorého krajina pri tragédii prišla o 196 občanov, v stredu pozastavenie hľadania ľudských pozostatkov zdôvodnil príliš vysokými bezpečnostnými rizikami, pozostalým však prisľúbil, že misia bude pokračovať, keď bude situácia stabilnejšia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu