Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Zasadanie ukrajinského parlamentu bude vo štvrtok neverejné

Ukrajinský parlament
Ukrajinský parlament (Zdroj: ČTK)

KYJEV - Štvrtkové plenárne zasadanie ukrajinského parlamentu v Kyjeve sa uskutoční za zatvorenými dverami. S odvolaním sa na tlačovú službu zákonodarného zboru o tom dnes informovala agentúra UNIAN.

Na programe rokovania zákonodarcov je správa ukrajinského ministra obrany Valerija Heleteja, diskusia o nešpecifikovanom oznámení premiéra Arsenija Jaceňuka (zrejme o jeho avizovanej demisii), ako aj ratifikácia ukrajinsko-holandského dohovoru o vytvorení Medzinárodnej misie pre ochranu vyšetrovania (havárie malajzijského civilného lietadla Boeing-777 s 298 ľuďmi na palube) na východe Ukrajiny.

Spomínaný dokument podpísali v pondelok v Kyjeve podpredseda ukrajinskej vlády, minister pre regionálny rozvoj Volodymyr Hrojsman, ktorý by po nedávno ohlásenej demisii premiéra Arsenija Jaceňuka mal viesť dočasný kabinet až do predčasných volieb, a šéf holandskej diplomacie Frans Timmermans.

Podobne by ukrajinskí poslanci mali ratifikovať aj bilaterálnu dohodu s Austráliou, ktorá upravuje nevyhnutné otázky a vstup austrálskych občanov na územie Ukrajiny v súvislosti s vyšetrovaním spomínanej katastrofy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu