Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Biely dom: EÚ a USA uvalia na Rusko nové sankcie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Biely dom očakáva, že Európska únia tento týždeň uvalí na Rusko nové sankcie týkajúce sa aj kľúčových sektorov ruského hospodárstva. Spojené štáty rovnako zavedú ďalšie sankčné opatrenia, uviedol dnes zástupca poradkyne amerického prezidenta pre národnú bezpečnosť Tony Blinken.

Nové sankcie sú podľa jeho slov potrebné, keďže Rusko napriek doterajším opatreniam a ich negatívnemu vplyvu na jeho ekonomiku nezastavilo podporu separatistov na východe Ukrajiny, pričom môže pripravovať dodávku výkonnejších rakiet do tohto regiónu.

Blinken dodal, že nedávne posilňovanie ruských jednotiek na hranici s Ukrajinou by mohlo byť zámienkou na tzv. mierové sily na východe Ukrajiny, pretože separatisti sa dostali pod tlak zo strany ukrajinskej armády, informovala agentúra Reuters.

Blinken hovoril s novinármi po tom, ako prezident USA Barack Obama rokoval s európskymi lídrami o ďalších krokoch pri riešení ukrajinskej krízy. V spoločnom telefonáte sa spojil s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou, francúzskym prezidentom Francoisom Hollandom, britským premiérom Davidom Cameronom a talianskym premiérom Matteom Renzim, dodáva agentúra AP.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu