Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

V nočných bojoch pri Luhansku zahynulo najmenej osem vojakov!

Boje s proruskými separatistami
Boje s proruskými separatistami (Zdroj: Facebook)

KYJEV - Životy najmenej ôsmich vojakov ukrajinských vládnych síl a 18 zranených si v noci nadnes vyžiadali boje s proruskými separatistami na východe Ukrajiny. Informovali o tom dnes nemenované bezpečnostné zdroje.

Ozbrojené zrážky sa odohrali v blízkosti Volnovachy, asi 20 kilometrov južne od mesta Doneck, ktoré je momentálne v rukách separatistov. Agentúra Reuters uvádza, že táto situácia môže viesť k zvýšeniu napätia na Ukrajine pred nedeľňajšími predčasnými prezidentskými voľbami.

K bojom medzi vládnymi silami a separatistami došlo aj v susednej Luhanskej oblasti, odkiaľ však zatiaľ nie sú správy o obetiach alebo zranených, informovala agentúra Reuters.

Podľa ruskej agentúry RIA Novosti ukrajinskí pohraničníci v Luhanskej oblasti v noci nadnes odvrátili niekoľko útokov separatistických jednotiek, pričom  niekoľko osôb malo byť zranených. Agentúra UNIAN informovala, že útočníci sa v troch útokoch snažili prebiť sa cez stráženú štátnu hranicu s Ruskom.

Separatisti boli vyzbrojení samopalmi, granátometmi, guľometmi a ručnými granátmi, píše UNIAN. Do druhého pokusu o útok boli nasadení aj ostreľovači, ktorí na budovu oddelenia pohraničnej služby útočili z blízkych bytových domov.

Boje v prihraničnej oblasti stále pokračujú a kyjevské vedenie tam stiahlo ďalšie posily. Prudké boje sa vedú o most pri dedine Novodružkivka, uviedla agentúra RIA Novosti. Podľa RIA Novosti vedenie samozvanej Luhanskej ľudovej republiky chce dnes o 11.00 h miestneho času vyhlásiť na svojom území výnimočný stav.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu