Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Scientológovia reagujú na Fica: Kiska nie je členom, toto by sa v právnom štáte nemohlo stať!

Robert Fico považuje scientológov za bezpečnostné riziko
Robert Fico považuje scientológov za bezpečnostné riziko (Zdroj: SITA, Topky)

BRATISLAVA – Robert Fico na včerajšej tlačovej besede obvinil Andreja Kisku z napojenia na sektu scientológov. Ten to rázne odmieta a tvrdí, že žiadnych nepozná. Podľa Fica jeho protikandidát klame a dodal, že scientológovia majú mocenské ambície a môžu byť považovaní za bezpečnostné riziko. My sme sa pýtali vrchných predstaviteľov scientológie na Slovensku, čo si myslia o slovách súčasného premiéra.

Pred druhým kolom prezidentských volieb sa Robert Fico so svojim súperom maznať nebude. Okamžite prevzal opraty do rúk a obvinil Kisku z toho, že klamal, keď tvrdil, že nepozná nikoho zo scientológov. Na včerajšej tlačovke doslova vyhlásil o scientológoch, že „má predovšetkým mocenské ambície.“

Povedal tiež, že v zahraničí je scientologická cirkev, ktorú založil Ron Hubbard, často považovaná za bezpečnostné riziko a aj na Slovensku už viacero firiem prišlo o bezpečnostné previerky preto, že sa zistili ich kontakty na túto sektu. A dodal, že sekta scientológov nie je na Slovensku vôbec registrovaná.

Zároveň dodal, že ak občan Slovenskej republiky chce pôsobiť v sekte, musí počítať s tým, že z bezpečnostných dôvodov napríklad nebude mať prístup k tajným materiálom. „Ak je napojenie na sektu scientológov bezpečnostným rizikom v iných krajinách, ak na Slovensku takisto niektoré firmy a individuálne osoby prišli o bezpečnostné previerky, ako môže byť niekto prezident, kto sa dostáva k najtajnejším dokumentom, kto je vrchným veliteľom ozbrojených síl a kto má takéto priame prepojenia na sektu scientológov na Slovensku?“ opýtal sa Fico.

Spojili sme sa preto so Štefanom Lopušným, predstaviteľom scientológie z Bratislavy, aby sme zistili jeho reakciu. Z Ficových výrokov nebol nadšený. „Máme výhrady, toto čo sa deje, by sa nemalo diať v právnom štáte. Je to neprípustné, ku všetkému sa vyjadríme v najbližšom čase,“ povedal Lopušný.

Na otázku, či je podľa neho Andrej Kiska scientológ, odpovedal jednoznačne. „Pán Kiska nie je scientológ“. Neskôr sme mu zaslali konkrétne otázky a prišla nám odpoveď priamo od Scientologickej Cirkvi pre Strednú a Východnú Európu.

Nie je nezvyčajné, že počas politických volieb sú rozosielané falošné správy. Skutočnosť je, že pán Andrej Kiska nie je v spojení s centrami Dianetiky a Scientológie. Scientologické Organizácie sa nezapájajú do politiky, napísala nám Krisztina Tamas-Feth, asistentka pre verejné vzťahy Scientologickej Cirkvi pre Strednú Východnú Európu.  

Bránila aj ostatné negatívne výroky na scientológov. Podľa nej sa scientológom vo svete darí. Tvrdenie, že Scientologická cirkev je zakázaná v Európe, nie je pravdivé. Scientológia sa od svojho vzniku neustále rozrastá a jej organizácie pôsobia v celej Európe vrátane Slovenska, Českej republiky, Maďarska, Španielska, Nemecka, Francúzska, Ruska. Vo Veľkej Británii získala nedávno náboženské uznanie. Po celom svete má Scientológia viac ako 11.000 cirkví, misií a skupín v 184 krajinách a materiály Dianetiky a Scientológie boli vydané v 17 jazykoch,zakončila Krisztina Tamas-Feth.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu