Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Spoveď prezidentských kandidátov o manželkách: Zbalil vlastnú žiačku a frajer na svahu!

Zobraziť galériu (11)
(Zdroj: topky)

BRATISLAVA - Stretnúť tú pravú na prvý pokus alebo predvádzať sa pred neznámou študentkou na lyžovačke. Aj takéto príbehy zažili naši prezidentskí kandidáti so svojimi budúcimi manželkami. Oslovili sme ich, aby nám prezradili, kde a ako sa zoznámili so svojimi polovičkami, ktoré majú šancu stať sa prvými dámami. Presvedčí vás milý príbeh zoznámenia kandidátov s partnerkami natoľko, aby ste mu dali svoj hlas?

Radoslav Procházka

Spoveď prezidentských kandidátov o
Zobraziť galériu (11)

"Moja žena bola kedysi dávno mojou študentkou. Počkal som si, kým ukončí ročník, ktorý som učil a pozval som ju na čaj. Potom som ju pozval znovu a po dvoch týždňoch dvorenia som si ju trúfol chytiť za ruku. Odvtedy sme spolu," hovorí najmladší kandidát na prezidenta.

"Moja manželka je veľmi odhodlaná idealistka najmä pokiaľ ide o používanie práva ako nástroja spravodlivosti a odstraňovania krívd. Zaoberá sa predovšetkým problematikou ochrany ohrozených rodín. Najviac si na nej vážim čisté srdce a ochotu nezištne pomáhať tým, ktorí to potrebujú. V tomto je pre mňa inšpiráciou a hnacím motorom," chváli svoju manželku Radoslav Procházka.

 

Ján Čarnogurský

Spoveď prezidentských kandidátov o
Zobraziť galériu (11)

Ostrieľaný politik Čarnogurský zbalil svoju polovičku v Tatrách. "Začal som študovať na stavebnej fakulte, kde som spoznal svoju budúcu manželku Martu. V krúžku sme si ju zvolili za predsedníčku. Už vtedy sme po sebe pokukovali, ale nevedel som, ako na ňu zapôsobiť. Zbalil som ju tak, že som ju previedol po Vysokých Tatrách po neznačkovaných chodníkoch. Dnes by nám za to naparili poriadnu pokutu."

"Svoju manželku veľmi obdivujem a milujem. Je to múdra a šarmantná žena s veľkým srdcom a rozvahou. Ovláda anglický jazyk. Vysokú školu skončila s vyznamenaním a keď ma komunisti prenasledovali, živila celú rodinu. Máme spolu štyri deti. Viedla stavbu mosta Apollo cez Dunaj. Desaťročia sa venuje charite a už 19 rokov je miestnou poslankyňou v Dúbravke," dodal na záver.

 

Andrej Kiska

Spoveď prezidentských kandidátov o
Zobraziť galériu (11)

"S mojou manželkou sme sa spoznali v práci. Človek s dobrou dušou, ochotná pomôcť naozaj každému. A hlavne vzorná mama našich malých detí," povedal o manželke Andrej Kiska.

 

Milan Kňažko

Milan Kňažko
Zobraziť galériu (11)

"Spoznali sme sa v divadelnom prostredí. Manželka bola členka baletu SND. Je to trpezlivá manželka, ktorá mi je oporou," prezradil Milan Kňažko.

 

Peter Osuský

Spoveď prezidentských kandidátov o
Zobraziť galériu (11)

"Ako študentka medicíny prišla z Bulharska na štúdiá do Bratislavy a po absolvovaní Lekárskej fakulty prišla na kliniku, kde som pracoval, špecializovať sa ako dermatovenerológ," povedal o začiatkoch svojej lásky Peter Osuský.

Manželka ho dokonca podporovala aj v boji proti Mečiarovi. "Stručne povedané: moja manželka je to najlepšie, čo ma v živote stretlo. Je absolútne čestná a spravodlivá, neuveriteľne pracovitá a obetavá. Stála pri mne v horúčavách i dažďoch pri zbieraní petičných podpisov po celom Slovensku od Skalice po Michalovce, ale i v čase, keď som po práci v nemocnici chodil Slovenskom zápasiac s rezignáciou slušných ľud strácajúcich vieru, že Mečiara dokážeme poraziť. Bez nej opory by som to sotva dokázal."

 

Gyula Bárdos

Spoveď prezidentských kandidátov o
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: SITA, Topky)

Kandidát SMK sa stretol so svojou manželkou prvýkrát na vysokej škole. "Počas štúdií na FFUK v Bratislave, hneď v prvom ročníku. Je vzdelaná, inteligentná, umelecky talentovaná," pochválil sa Bárdos.

 

Viliam Fischer

Spoveď prezidentských kandidátov o
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: TASR)

Známy lekár, Viliam Fischer, to na neznámu študentku skúšal predvádzaním sa. "Bolo to na lyžovačke, kde som sa pri lyžovaní „predstavoval“, ale pritom spadol a nejaká neznámaštudentka v červenom svetri sa začala smiať. Bola to ona. Pracovitá, cieľavedomá, s vysokým stupňom inteligencie," povedal Fischer.

 

Pavol Hrušovský

Pavol Hrušovský
Zobraziť galériu (11)

Veľké šťastie mal Pavol Hrušovský. Prvá láska sa mu stala osudnou. "Prvá študentská láska z mojej rodnej dediny, ktorá pokračuje dodnes a je na celý život. Skvelá manželka s otvoreným srdcom pre všetkých, so zmyslom chápať problémy a so schopnosťou pomáhať ich riešiť."

 

Milan Melník

Milan Melník
Zobraziť galériu (11)

"Po prvý raz sme sa stretli v rade na obed v študentskej jedálni. Moja manželka je svojou profesiou historička (autorka a spoluautorka 6 historických monografií, početných štúdií a článkov  zo slovenských dejín a archivistiky). Aktívne ovláda niekoľko cudzích jazykov. Bola vždy skvelou partnerkou ako sa hovorí "v dobrom i zlom čase", vynikajúcou matkou a pevným pilierom našej rodiny," povedal o svojej manželke kandidát Melník.

 

Stanislav Martinčko

Predseda strany Stanislav Martinčko
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: SITA)

Kandidát Koalície občanov Slovenska je rozvedený.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu