Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Kandidát na prezidenta Jozef Behýl bol online: Je treba znížiť počet poslancov!

Jozef Behýl Zobraziť galériu (2)
Jozef Behýl (Zdroj: topky)

BRATISLAVA - Je predsedom dozornej rady občianskeho združenia Občiansky parlament a predsedom Stálej konferencie organizácií tretieho sektora. Mimovládne neziskové organizácie zastupuje v Rade vlády SR pre prevenciu kriminality aj v Rade vlády pre neziskové mimovládne organizácie. Venuje sa sprostredkovaniu nehnuteľností, má realitnú kanceláriu. Národne orientovaný kandidát sa nechce radiť ani naľavo ani napravo. Chce byť prezidentom pre ľudí a bojovať za „život s ľudskou tvárou“. Je ženatý a má jednu dcéru. Napriek tomu, že prieskumy mu nedávajú veľké šance, Jozef Behýl sa nevzdáva.

Nahlásiť chybu

Online Rozhovor

26.02.2014 11:08 - otázka od Milada
Pan Behyl ste hovadsky sympatak!!! Poslete mi na vas kontakt alebo email chcela by som sa s Vami stretnut a porozpravat sa s Vami. Ak Vam to teda nebude vadit. pripadne by som chcela nejako moci pri Vasej kampani. moj email je milada323@gmail.com drzim palce pri kandidature
Ďakujem Vám za podporu, ozvem sa Vám veľmi skoro na Váš email. Ďakujem všetkým čitateľom za množstvo otázok, aj za vyjadrenie sympatií a bol som potešený veľkým záujmom aj rozsahom problematiky o ktorú sa naši občania zaujímajú. Želám všetkým dobré zdravie a správne rozhodovanie pri voľbách 15. marca 2014. Ďakujem a s úctou sa s vami lúčim.
26.02.2014 11:05 - otázka od janka
Prajem pekny den p. Behyl,nasli ste vcera postu v MT po odchode od nas?
Áno, ďakujem. Našli sme a vybavili sme.
26.02.2014 11:04 - otázka od Miriam
Dobry den pan Behyl velmi vam cela rodina manzel mojich 7 deti stari rodicia drzime palce nech sa stanete prezidentom. hovorite mudro a ste velmi sympaticky. drzime palce. a ked budete na vychode pridte nas pozret do kralovskeho Chlmca. pozdravujeme.
Ďakujem, možno budem v Kráľovskom Chlmci onedlho. Prosím, pošlite mi na Vás kontakt, ozvem sa Vám.
26.02.2014 11:03 - otázka od zvedavec
Ktorá osobnosť alebo celebrita Vás podporuje?
Pokladám za osobnosti a celebrity všetkých občanov Slovenska, ktorí poctivo žijú, poctivo pracujú a majú záujem, aby sa na Slovensku niečo zmenilo a vytvorilo v prospech nášho štátu. Podporu takých ľudí si vážim.
26.02.2014 11:02 - otázka od Frido
ste za zníženie počtu samosprávnych krajov
Áno. Na systém 3 plus 1. Ale aj za zníženie okresov, na 36, tak ako to bolo v minulosti. Ušetria sa obrovské stovky miliónov eur.
26.02.2014 11:02 - otázka od Milan
Dobry den pan Behyl fandim Vam, mate guraz, ze ste do toho isli. Na mna posobite ako iteligentny clovek uprimny priamy clovek kt. vie co je pre tento narod dobre a mysli to s nim dobre. este by som sa chcel spytat ako je to s tym referendom na znizenie poctu poslancov objasnite mi to? planujete v tom pokracovat aj potom aj aby ste ako kandidat na prezidenta neuspeli? co ine este planujete pre obcanov ci uz vo funkcii prezidenta alebo ak by ste nim aj neboli? ak by vam to nevyslo teraz budete sa o to pokusat znova ? prajem vela zdaru!
Ďakujem za Váš názor aj za vyjadrenie sympatií a dávam do Vašej pozornosti moju webovú stránku www.verejnyzaujem.sk. Tam nájdete všetky informácie o zmene volebného systému a zníženiu počtu poslancov. Som absolútny realista a viem ako sa realizujú v našom štáte voľby a aké záujmy je nutné presadiť a pretlačiť, ale chcem vyzvať aj Vás a všetkých občanov svojou aktivitou, aby neupadali do letargie a apatie a aby sa zvýšil ich záujem o veci verejné. Preto vo všetkých svojich aktivitách, ktoré teraz vykonávam, budem pokračovať a dotiahnem ich do konca.
26.02.2014 10:58 - otázka od Stevo
Dobry den. Velmi ma zaujala vasa myslienka a aktivita na znizenie poctu poslancov v NRSR. mohli by ste mi trosku viac priblizit ako by to malo prebiehat ? nemyslite si ze vhladom na to ze je to diobra myslienka ze to malo propagujete ? ked som sa na to ludi pytal vela o tom nevedelo. diky za odpoevd.
Pre krátkosť času sa ospravedlňujem, ale dávam do pozornosti webovú stránku www.verejnyzaujem.sk a www.obcianskyparlament.sk.
26.02.2014 10:57 - otázka od 62milan
Pán Behyl. Ked čítam vaše vyjadrenia o obmedzení funkčného obdobia poslancov na 2 roky,povinnom odchode do dôchodku,návrate mladých ludí(čo považujem za totálnu sprostosť,nakolko sme v EU a máme volný pohyb pracovnej sily)je z toho cítiť závan totálneho populizmu.Ako toto všetko o čom rozprávate chcete ovplyvniť ako prezident?
Zlepšením životných podmienok a domáceho podnikateľského prostredia na Slovensku. Populista je človek, ktorý sľubuje dvojnásobné platy a 100% istoty. Nikdy som nič také nesľuboval, len vravím inými slovami, že bez práce nie sú koláče.
26.02.2014 10:56 - otázka od Igor
Pan Behil, nenechate toto "zbytocne usilie stat sa prezidentom SR " radsej tak ? aj tak bude prezidentom niekto iny ten cerveny panak alebo uzernik kiska alebo ten mlady arogantny idiot. vyzerate byt normalny clovek triezvo uvazujuci neoplati sa radsej to usilie dat do niecoho iného pre obcanov ako to tejto nezmyslenej vopred prehratej sarady. cital som ze mate vela organizacii nie je lepsie pomahat cez ne a liat peniaze tam ak chcete pomoct? ci vase ambície su take velke ze musite to urobit ? dakujem za odpoved.
Ďakujem za názor, ale či voľby dopadnú v môj prospech alebo neprospech, určite budem pokračovať v aktivitách svojich organizácií aj naďalej v prospech občanov Slovenska.
26.02.2014 10:54 - otázka od Novák
Dobrý deň p. Behýl, sú mi sympatické vaše myšlienky-názory. Dám Vám môj hlas ( i keď sa asi do druhého kola nedostanete...). Rád by som sa s Vami osobne stretol a porozprával sa o budúcnosti (smerovaní) Slovenska. Ďakujem za ústretovosť
Veľmi rád sa s Vami stretnem, len žiaľ v tomto období som v neustálom pohybe po celom Slovensku, ale pokiaľ mi pošlete emailom Váš kontakt, navrhnem Vám termíny, kedy a kde by sme sa mohli stretnúť.
26.02.2014 10:53 - otázka od Mariana
Dobrý deň, pán Behýľ. Chcem sa Vás opýtať, či ešte vidíte opodstatnenie vo svojej kandidatúre na prezidenta SR popri iných a mladších kandidátoch s lepšími predbežnými výsledkami. S pozdravom M.
Ďakujem za otázku. Čo som začal, vždy dokončím.
26.02.2014 10:52 - otázka od Katarina
Dobry den pan Behyl ! V podstate sa nechcem spytat nic len Vam napisat ze ste velmi sympaticky clovek, vyzerate byt aj uprimny v com co robite a v co verite, ze to naozaj myslite vazne, a budete za obcanov SR bojovat s nasadenim akym aj argumentujete. tak dufam ze nas, kto vas budeme volit nesklamete. a ze sa stanete prezidentom SR, a vytrete zrak tym vydriduchom v parlamente. drzim palce a prajem vela zdaru. ps: inak ste najsympateickejsi kandidat zo vsetkych :) pozdravuje katarina
Ďakujem veľmi pekne Katke za úprimnosť. Verím Vám a verím občanom Slovenska.
26.02.2014 10:51 - otázka od dasa
Dobrý deň, pán Behýl ako by ste vo funkcii prezidenta riešili romsku problematiku
Odpovedal som taktiež vyššie.
26.02.2014 10:51 - otázka od majo
preco presadzujete znizenie poctu poslancov narodnej rady ?
Odpovedal som vyššie.
26.02.2014 10:51 - otázka od Ivana
Dobry den pan Behyl, chcela by som sa opytat akym konkretnym spôsobom chcete iniciovat ciele kt. mate vo svojom programe a mate ich tam vela(prosim vyberte si jeden z nich) prostredníctvom funkcie prezidenta kedze kompetencie prezidenta nie su na SR take silne a velke ako napr. v USA. prosim nechodte na mna s tym ako ste s aniekde vyjadrili ze najprv zmenite pravomoci prezidenta a potom budete iniciovat zmeny. ako by ste to urobili z poyicie prezidenta hned po zvoleni za sucasneho stavu keby nebola moznost zmeny kompetencii prezidenta. dakujem za odpoved. inak vam drzim palce ste sympaticky. clovek.
Hlava 6, článok 101 ústavy SR: "Prezident SR zabezpečuje riadny chod všetkých ústavných orgánov Slovenskej republiky." Táto veta bola doplnená do Ústavy SR v roku 2012 pri ostatnej novelizácii Ústavy SR. Málokto si túto drobnú zmenu asi všimol, ale podľa môjho názoru táto veta mení nielen obsah článku 101, ale aj zvýrazňuje a posilňuje kompetencie prezidenta, ktorý má nielen právo, ale aj povinnosť kontrolovať, rozhodnúť, prikázať podľa toho ako si to želajú občania. Keď doterajší prezidenti Slovenska nemali záujem takýmto spôsobom vykonávať svoj úrad, myslím si, že je najvyšší čas, aby novozvolený prezident presne plnil to, čo od neho vyžadujú občania a Ústava SR.
26.02.2014 10:46 - otázka od lucia
dobry den, je zjavne, ze treba posilnit pravomoci prezidenta sr. ako by ste ich rozsirili, co by ste este zahrnuli do kompetencii hlavy statu, co tam dnes nie je? dakujem
V prvom rade možnosť predkladať zákony na základe požiadaviek občanov Slovenska. Ďalšia veľmi dôležitá právomoc spočíva v tom, že keď prezident nebude súhlasiť s návrhom poslaneckého alebo vládneho zákona, tento zákon bude nutné prepracovať a nie prelomiť prezidentské veto opätovným hlasovaním v NR SR. Pretože tam niekde začína korupcia, nevymožiteľnosť práva, presadzovanie záujmov lobistických skupín a podobne.
26.02.2014 10:44 - otázka od Peter
Pán Behýl, vo svojom blogu píšete, že Slovensko nie je aktívne v podpore kultúrnych centier a združení šíriacich osvetu. Aký je váš recept na zmenu tohto stavu? Ďakujem.
Podpora dobrovoľníckych aktivít zo strany príslušných rezortov tak, aby sa zjednodušil prístup k európskym fondom, ktorých čerpanie je brzdené nie na základe noriem a predpisov z Európskej komisie, ale na základe vnútorných predpisov jednotlivých rezortov. Preto čerpáme každoročne len necelých 40% európskych fondov a brzdíme túto podporu na našich úradoch a našich inštitúciách.
26.02.2014 10:42 - otázka od Majo TN
preco je potrebne znizit pocet poslancov narodnej rady pan Behyl ?
Každý občan okresu, ktorých je 79 v SR a každý občan VÚC, musí vedieť, kto ho v Národnej rade SR zastupuje a čo za svoje funkčné obdobie urobil pre obce a mestá príslušného okresu alebo za príslušný kraj. 79 okresov a 8 vyšších územných celkov tvorí dohromady 87 kresiel v parlamente. Podotýkam, že do Národnej rady musia mať možnosť byť navrhovaní a volení nielen zástupcovia politických strán, ale aj nezávislí odborníci. Z tohto dôvodu treba zmeniť volebný systém a znížiť počet poslancov v NR SR.
26.02.2014 10:40 - otázka od Marek
Aký je Váš postoj ku okupačným vojnám vedených USA a západnými štátmi v Iraku, Afganistane a Lýbii? Ako hlavný veliteľ Ozbrojených síl Slovenskej republiky by ste podporovali nasadzovanie naších síl do takýchto okupačných vojen? Aký je Váš názor na zasahovanie do vnútorných záležitostí Sýrie a Ukrajiny politikmi štátov EU a USA? Konktrétne finačnú pomoc povstalcom v Sýrii a morálnu pomoc opozícii na Ukrajine pri preberaní moci?
Všetky tieto iniciatívy zo strany Západu a hlavne USA pokladám za zasahovanie do suverenity tej ktorej krajiny. Podľa mojich informácií a vedomostí je to dlhodobá stratégia ako presadiť svoje ekonomické záujmy v týchto krajinách a rozvrátiť systémy, ktoré sa snažia ísť svojou cestou. Slovensko je krajina a štát, ktorého občania nikdy na nikoho neútočili a nikdy nežiadali nič cudzie. Nemám a nebudem mať záujem podporovať akékoľvek expanzívne záujmy, ktorejkoľvek veľmoci. A nebudem podporovať nikoho, kto sa bude snažiť rozvracať náš štát zvnútra. Naši vojaci by mali slúžiť nášmu štátu a našim obyvateľom. Som za stiahnutie všetkých vojsk zo zahraničných misií a novú koncepciu fungovania armády SR.
26.02.2014 10:36 - otázka od Sophia
Dobrý deň,videli ste včerajšiu diskusiu v TA3 z Mezenskou?čo hovoríte na tú celú diskusiu?
Myslím si, že pani Mezenská sa nemala nechať vyprovokovať, pretože pokoj a rozvaha je spôsobom správneho rozhodovania.
26.02.2014 10:35 - otázka od dasa
Dobrý deň,chcem sa spýtať pána Behyla, keby bol zvolený za prezidenta,ako by riešil romsku problematiku.Ďakujem a prajem pekný deň
Vážená Dáša, ďakujem za otázku a som rád, že sa na tento problém niekto opýtal. Keď naši Rómovia odchádzajú do Anglicka alebo Belgicka za prácou, je im jasné už pri odchode, že pokiaľ nebudú dodržiavať anglické alebo belgické zákony, tak sa najneskôr po mesiaci môžu vrátiť alebo budú v zmysle zákona potrestaní v príslušnej krajine a budú vyhostení. Tým chcem povedať, že nielen Rómovia, ale aj iný neprispôsobiví občania Slovenska nepokladajú naše zákony za tak prísne a tvrdé ako ich pokladajú občania v Anglicku, Belgicku alebo iných vyspelejších štátoch Európy. Čiže prvoradé riešenie rómskej problematiky na Slovensku je podľa môjho názoru v dodržiavaní slovenských zákonov a Ústavy SR. Ale má to jeden háčik, keďže občania Slovenska vidia, že ani na najvyšších miestach sa nedodržujú zákony a porušuje sa Ústava SR, veľmi radi si berú príklad od našich zákonodarných, vládnych a štátnych predstaviteľov. Riešiť rómsku otázku na Slovensku nemá nikto záujem, pretože finančné prostriedky, ktoré dostáva Slovensko na riešenie tohoto problému, boli dobrým zárobkovým impulzom pre rôzne spriatelené organizácie a firmy politických strán a z toho dôvodu, že si politici urobili z tohoto problému biznis nie je možné a ani nebude možné túto otázku vyriešiť pokiaľ si občania nezvolia právo, spravodlivosť, ľudí do zákonodarného orgánu takých, ktorí nebudú hľadieť na svoj prospech, ale budú riešiť problémy občanov. Poviem jeden príklad - Firmy, ktoré na Slovensku vyhrávajú verejné obstarávanie na veľké stavby, napr. diaľnice, železnice a pod., by mali mať v podmienkach verejného obstarávania, že zamestnajú na pomocné práce minimálne 10 percent Rómov z celkového počtu pracovníkov, ktorých zamestnajú na takomto projekte, ktorý je financovaný zo štátnych prostriedkov. Základom prevýchovy tejto neprispôsobivej skupiny obyvateľstva je striktné dodržiavanie zákona a musí začať dodržiavaním povinnej školskej dochádzky. Riešenie rómskej otázky vidím jedine vo vzdelaní a práci.
26.02.2014 10:20 - otázka od Veronika
Dobrý deň prajem,chcela by som sa opýtať že koho tipujete na víťaza volieb?Ďakujem za odpoveď.
Toho, kto získa viac ako jeden milión hlasov.
26.02.2014 10:20 - otázka od Marta
Necháte pracovať dôchodcov?Mladí nemajú robotu nezakladajú si rodiny,prehodnocujú ? detí budú mať.aby kvôli hypotéke stačili splácať.V parlamente je veľa dôchodcov,nedá sa uzákoniť hranica veku?Ďakujem.
Som toho názoru, že v Národnej rade by mali byť poslanci volení len na dve funkčné obdobia za sebou, to znamená, po 8 rokoch by mali odísť a uvolniť miesto mladším a vzdelanejším. Som zásadne proti tomu, aby v Národnej rade SR sedeli ľudia 20 a viac rokov ako je tomu i doteraz a výsledok ich práce je absolútne nejasný. Pokiaľ ide o dôchodcov a určenie hranice veku dokedy môže občan pracovať: Zákon v minulosti stanovil dôchodkový vek na 60-ty rok života. Pokiaľ by ekonomika nášho štátu nebola riadená nekoncepčne, všetci občania, ktorí dosiahnu vek 60 rokov, by mohli odísť do dôchodku a na zaslúženom odpočinku by mali dostatok finančných prostriedkov na pokojný život v starobe. To by sa ale muselo vrátiť na Slovensko takmer 380-tisíc mladých ľudí, ktorí robia v zahraničí. Viac ako 35-tisíc mladých žien, ktoré pracujú v Rakúsku a mladí ľudia, ktorí vyštudovali strednú alebo vysokú školu, by sa mohli zamestnať na Slovensku a mohli by pracovať v tom odbore, ktorý vyštudujú. Som presvedčený, že takýto stav sa dá na Slovensku dosiahnuť, keď občania nebudú voliť do zákonodarného zboru Slovenska, do vlády Slovenskej republiky a za prezidenta SR ľudí, ktorí sa roky nechávajú platiť štátom, nikdy neskúsili ako žije obyčajný občan Slovenska a nikdy nepochopili, že by mali okamžite vrátiť to, čo ukradli, sprivatizovali alebo vyviezli za hranice Slovenska.
26.02.2014 10:10 - otázka od hydroxidka
Ahoj Jotef, nevieš, kto som, ale poznám ťa osobne už x rokov. Chcela by som vedieť pravý dôvod, prečo vlastne kandiduješ ?
Ďakujem za otázku, ale bol by som radšej, keby som vedel, komu odpovedám, ale i napriek tomu poviem pravý dôvod, ktorý hovorím všade a vždy. Preto kandidujem, lebo chcem, aby politik ľuďom slúžil a aby občan mohol rozhodovať. Doteraz to bolo a stále aj je naopak.
26.02.2014 10:08 - otázka od Stefan
Pan Behyl počuval som relaciu s prvej ruky s 13.2 a uprimne Vas obdivujem mate velmi velku trpezlivost!Jednoznačne Vas chcel moderator zdiskreditovat a myslim ze bolo vsetkym jasne na koho podnet.Suhlasim zo všetkym čo ste tam povedal a držim Vam palce ak by sa Vam podarila splnit len jedna zvašich volebnych myšlienok tak je to velky uspech v tomto skorumpovanom absurdistane!!!!!Teraz otazka Asi všetci vieme v čom je na sk problem prečo ho nevieme vyriešit?Ešte raz všetko dobre Vam prajem.
Pokiaľ máte na mysli vo Vašej otázke skorumpovaný systém vládnutia, tak podľa môjho názoru ho nevieme vyriešiť preto, lebo všetky slovenské politické strany, ktoré boli v Národnej rade alebo boli a sú vo vláde SR, nemôžu ísť proti sebe, pretože by vyšla najavo ich spolupráca, ich obchody, ich záujmy, ich podpora zo strany finančných skupín a nezáujem o riešenie problémov občanov Slovenska. Návod na riešenie som povedal už vo viacerých vystúpeniach a otázkach rôznych médií. Je potrebné zvýšiť kompetencie prezidenta Slovenskej republiky. Aby na zvýšenie kompetencií mohol prezident menovať do funkcií Generálneho prokurátora, predsedu Ústavného súdu, predsedu Najvyššieho súdu, policajného prezidenta, predsedu Najvyššieho kontrolného úradu, zvoliť a menovať ľudí, ktorí nie sú závislí od politických strán.
26.02.2014 10:02 - otázka od Michal Zvedavý
Nie je Vám trápne, že ako bývalý kandidát na konfidenta ŠTB ste teraz kandidátom na prezidenta SR? Alebo si myslíte, že je slovač tak sprostá, že Vás bude voliť?
Želám vám pekný a príjemný deň a budem rád každej otázke, ktorú mi pošlete a budem sa snažiť na všetky odpovedať podľa svojich vedomostí a znalostí. Nie je mi to trápne, ale čo pokladám za trápne je, že ten kto kladie túto otázku, sa nevie predstaviť pravým menom a keby sa naozaj vyznal v problematike, tak by vedel, že ľudia sa do týchto zoznamov za socializmu dostávali aj bez toho, aby o tom vedeli. Ja som sa o tom dozvedel, vtedy, keď vyšli Cibulkove zoznamy začiatkom 90-tych rokov. Rád by som ešte dodal, že nepokladám Slovač, ako ste sa vyjadrili, za sprostý národ a myslím si, že väčšina občanov vie objektívne posúdiť, kto Slovensku a tomuto národu skutočne ublížil a skutočne ubližuje a kto má záujem veci naprávať.

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu