Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Predsedníctvo a poslanci KDH budú hodnotiť prezidentské voľby

Pavol Hrušovský
Pavol Hrušovský (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Predsedníctvo KDH a poslanci NR SR za hnutie budú dnes v Častej Papierničke diskutovať o vyvodení dôsledkov z prezidentských volieb. Následne sa bude výsledkami volieb zaoberať Rada KDH v sobotu v Bojniciach.

Najreálnejšou možnosťou je, že vedenie KDH by požiadalo v septembri na programovej konferencii o vyslovenie dôvery po neúspešných prezidentských voľbách.

Predsedníctvo Okresného centra KDH v Topoľčanoch napríklad v uznesení vyzvalo Pavla Hrušovského a osoby zodpovedné za prezidentskú volebnú kampaň Pavla Abrhana a Máriu Hlucháňovú, šéfku volebného štábu Hrušovského, aby si uvedomili svoj podiel zodpovednosti na neúspechu a odstúpili z politických funkcií v KDH. Podľa informácií členovia v Topoľčanoch nie sú so svojím názorom jediní. Podobné vyhlásenia prijali vo viacerých regiónoch.

Neúspešný prezidentský kandidát Pavol Hrušovský sa nemieni vzdať funkcie predsedu poslaneckého klubu, čo navrhovali viacerí poslanci. Hrušovský nechce ani oznámiť, že v budúcnosti už nebude kandidovať na žiadnu volenú funkciu.

„Rada sa bude zaoberať vyhodnotením prezidentských volieb. Aj z toho dôvodu sa dnes zíde predsedníctvo, ktoré sa bude zaoberať situáciou okolo prezidentských volieb. Pre KDH tie voľby nedopadli úspešne,“ povedal podpredseda hnutia Pavol Abrhan. Podľa neho analýzu týchto volieb predsedníctvo predostrie na rade. Podľa Abrhana sa diskutuje o všetkých možnostiach.

V prvom kole prezidentských volieb, kde súperilo 14 uchádzačov o prezidentský úrad, získal Pavol Hrušovský 3,33 percenta hlasov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu