Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Voliť idú aj hasiči: Bolo by dobré, keby nový prezident vedel hasiť problémy v štáte

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Prostredníctvom voličského preukazu a prenosnej volebnej urny sa na prezidentských voľbách zúčastnili aj príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ), ktorí dnes slúžia na stanici v bratislavskej Dúbravke.

V dnešnej službe bolo 24 hasičov, prostredníctvom voličského preukazu volili siedmi z nich. "S veľkým predstihom sme vedeli, že nás čaká služba v tento deň, takže sme si vybavili voličské preukazy," uviedol veliteľ čaty major Marian Krnáč. Možnosť voliť týmto spôsobom ocenil.

"Môžeme sa zúčastniť volieb a zároveň plne zabezpečiť denný výkon služby bez toho, aby sme museli improvizovať," uviedol. Prezradil, že dnešok je zatiaľ bez výjazdu, na stanici sa venujú najmä údržbe hasičskej techniky. 

Hasiči by boli radi, ak by sa nový prezident zaujímal aj o problémy a potreby tých, ktorí vykonávajú toto povolanie. "Bolo by dobré, keby dokázal aj hasiť spory v politike i spoločnosti," dodali. 

Priznali tiež, že v predchádzajúcich dňoch medzi sebou debatovali o tom, komu dať hlas. Nie zriedka vraj išlo o búrlivé diskusie. "Ale tak to bolo určite všade, nielen medzi nami," zhodli sa. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu