Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Fico: Keby Kiska požiadal o bezpečnostnú previerku, tak ju nedostane

Andrej Kiska a Robert Fico
Andrej Kiska a Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Keby Andrej Kiska požiadal o bezpečnostnú previerku, tak ju nedostane pre prepojenia na scientologickú cirkev. Vyhlásil to dnes premiér a prezidentský kandidát Robert Fico (Smer-SD), ktorý nevidí žiaden problém v tom, že jeho vláda dala dotáciu firme, na čele ktorej stojí človek s napojením na scientologickú cirkev.

"Čo má dotácia na technológiu do firmy spoločné s tým, že pán Kiska klamal, keď tvrdil, že nikdy žiadneho scientológa nevidel?" pýtal sa Fico. Zároveň uistil, že nebude preverovať, či jeho vláda nedala dotácie aj ďalším firmám prepojeným na túto cirkev.

"Toto sa preveruje len vtedy, keď sú nutné bezpečnostné previerky," povedal s dôvetkom, že ministrovi hospodárstva Tomášovi Malatinskému (nominant Smeru-SD), ktorého rezort dotáciu spoločnosti PSS Svidník pridelil, nič nevyčíta. "Ak by išlo o firmu, ktorá potrebuje bezpečnostnú previerku, tak sa to automaticky preveruje," vysvetlil.

Spoločnosť Potravinárske strojárne Svidník, ktorej majiteľom, generálnym riaditeľom a predsedom predstavenstva je Michal Homza, otvorene sa hlásiaci k scientológom, dostala od ministerstva hospodárstva dotácie v celkovej výške presahujúcej 233.000 eur. Informáciu priniesol denník Sme na svojom internetovom portáli.

Denník napísal, že premiér pre scientológiu útočí na svojho protikandidáta v druhom kole prezidentských volieb Andreja Kisku, no vláda podporila firmu, ktorej riaditeľ sa k hnutiu otvorene hlási.

Sme ďalej informovalo, že Homzova firma sa zúčastnila na viacerých medzinárodných veľtrhoch v zahraničí. Na prezentáciu svojich produktov dostala z eurofondov nenávratný finančný príspevok v celkovej výške takmer 49.000 eur, zvyšných 185.000 jej ministerstvo pridelilo na nákup technológií.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu