Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Kiska: Fico proti mne spustil antikampaň na Facebooku

Andrej Kiska
Andrej Kiska (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Premiér a zároveň kandidát na prezidenta Robert Fico spustil proti mojej osobe platenú antikampaň na sociálnej sieti Facebook, tvrdí ďalší uchádzač o post hlavy štátu Andrej Kiska. Starostovia obcí za vládny Smer dostali podľa Kisku pokyny, aby hľadali informácie, ktoré by ho kompromitovali.

"Nedávno prišiel za mnou môj 80-ročný otec, že dostal list od predsedu vlády a či som si všimol, že v tomto liste jeden celý odsek venuje mne. (...) Všimol som si, že v rovnakom čase, ako poslal predseda vlády svoj list, rozbehla sa proti mojej osobe intenzívna platená antikampaň na Facebooku, masovo podporovaná falošnými profilmi," uviedol Kiska.

Do antikampane sa podľa neho zapájajú ľudia využívajúci falošné profily na Facebooku, ktoré ožívajú vždy v predvolebnom období a ktoré pracujú v službách Smeru. Do antikampane sa už podľa Kisku zapojili aj poslanci Smeru v národnej rade. "Rovnaký slovník ako v platenej kampani na internete, rovnako prekrúcané polopravdy a klamstvá," dodal.

Starostovia obcí za Smer po celom Slovensku navyše podľa Kisku dostali od premiéra domácu úlohu. "Tá znie, aby hľadali v teréne čokoľvek, čo by sa dalo prekrútiť a použiť v antikampani proti mojej osobe," poznamenal. 

Kiska sputil webstránku antikiska.sk, kde odpovedá na lži, ktoré sa o ňom šíria. Reaguje napríklad na obvinenia, že na kampaň zneužíva Dobrého anjela, že je úžerník alebo že je scientológ. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu