Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Kandidát na prezidenta Kiska, ktorý porazil Fica v prieskumoch, bol online!

(Zdroj: Miroslav Vacula)

BRATISLAVA – Jediný kandidát, ktorý v prieskumoch porazil Roberta Fica o stoličku prezidenta Slovenskej republiky. Úspešný podnikateľ, filantrop a ocenený manažér roka 2006 a v súčasnosti jeden z kandidátov na prezidentský úrad Andrej Kiska bol online na topkách.

Nahlásiť chybu

Online Rozhovor

17.12.2013 10:55 - otázka od Lina
Ste jediny kandidat ktoremu fandim, pretoze spojenie uspesneho podnikatela a filantropa sa nevidi kazdy den a tiez nie ste zatazeny politickouj minulostou. Dufam, ze to budu vidiet aj ostatni obyvatelia Slovenska, ocenia to a budu volit nie podla politickych preferencii ale rozumom a srdcom. Prajem pozehnane Vianoce a uspesny Novy Rok.
Ďakujem pekne. Náš čas na rozhovor sa pomaly končí, ubehlo to veľmi rýchlo. V prípade, ak máte ďalšie otázky, môžete sa so mnou spojiť na Facebooku, kde pravidelne odpovedám. Na záver mi dovoľte zaželať všetkým čitateľom topiek šťastné a veselé Vianoce. Nech nám emócia dobra a lásky, ktorá panuje v rodinách počas sviatkov, ostane čo najdlhšie. Andrej Kiska
17.12.2013 10:50 - otázka od Adam
Pan Kiska, raz ste sa vyjadrili, ze kandidujete preto, aby ste porazili Fica. Myslite si, ze je dobre zacat hned nenavistne a zaujato? Nemate byt prezidentom vsetkych a nie iba tych, ktori Fica "nemusia" ?
Ja som ohlásil moju kandidatúru v čase, keď ma poznalo málo ľudí. Nešpekuloval som nad prieskumami. Je jasné, že vládna strana bude mať svojho kandidáta. S občanmi však už niekoľko mesiacov hrajú hru na skrývačku. Myslím si, že skutočný líder si nepotrebuje v prieskumoch overovať, či je ešte stále líder a podľa toho sa rozhodnúť, či chce kandidovať za prezidenta. A k vašej otázke - každá vláda potrebuje protiváhu. Ja nekandudujem proti žiadnej osobe. Kandidujem preto, aby mali občania v prezidentskom paláci človeka, ktorý sa ich zastane a nebude tam reprezentovať záujmy politickej strany. Ktorejkoľvek.
17.12.2013 10:45 - otázka od Aladar
Pan Kiska, ked sa dostanete do uradu, budete sa musiet dennodenne stretavat s politikmi a pocuvat, ako veci treba riesit, ale hlavne o nich hovorit. Myslite, ze im vydrzite nevynadat?
Úlohou prezidenta je upozorňovať na priority, keď sa politici hašteria. Prezident nemá vyvolávať spory, naopak, má sa snažiť pomáhať obrusovať hrany. Ale, samozrejme, pokiaľ sa vláda rozhodne prijať hlúpy, škodlivý zákon, už počas jeho prípravy sa prezident musí ozvať a využiť celú svoju autoritu, aby takýto zákon neprešiel.
17.12.2013 10:43 - otázka od Eva
Dobrý deň, určite Vás podporí celá naša rodina.Mám len jednu otázku - terajší p.prezident nie je príliš jazykovo zdatný - dokonca ani v slovenčine. Ako ste na tom Vy ? Pekné Vianoce.
ďakujem za podporu. Žil som v USA, bežne prednášam a viedol som náročné rokovania so zahraničnými podnikateľmi v angličtine. Aktívne ovládam ruštinu a pasívne nemčinu.
17.12.2013 10:41 - otázka od Leo
Pán Kiska, prečo nechcete,zväčšovať právomoci Prezidenta ?
Chcem vrátiť prezidentskému úradu autoritu a nezávislosť. Chcem byť zodpovedný prezident, ktorý si ctí ústavu, ústavné tradície a neuzurpuje si moc. Prezident má silný mandát od občanov a je len o jeho autorite, ako ten mandát dokáže využiť a ako sa za ľudí dokáže postaviť
17.12.2013 10:39 - otázka od Ľubo
Zdravím Vás, chcem sa opýtať, nechcete sa nejako politicky vymedziť voči ľavici aj pravici na našej politickej scéne, na čo budete klásť hlavný dôraz pri výkone svojej funkcie a máte už zostavený odborný tým poradcov ? Ďakujem za odpoveď a držím palce v súboji o prezidentské kreslo.
Ako manažér som získal množstvo skúseností s tým ako funguje ekonomika. Nie som z prostredia "politickej pravice", hoci na mnohé veci mám názory, ktoré by ste asi označili za ekonomicky liberálne. Na druhej strane som sa v práci pre Dobrého Anjela stretol s fatálnym zlyhávaním štátu. Myslím si, že je úlohou štátu postarať sa o ľudí, ktorí to potrebujú, vytvárať všetkým dobré podmienky na život. Slovenskej politickej pravici preto niekedy vyčítam, že pri reformách na to často nemyslela.
17.12.2013 10:34 - otázka od Aladar
A este jedna osobnejsia, mate nejaku nerest, ako si uzivate zivot? Diky! :))
Rád si dám dobré domáce jedlo. Priznávam, že by som asi mal pár kíl zhodiť :)
17.12.2013 10:32 - otázka od Jakub
Dobrý deň prajem. Zaujímalo by ma, čo Vás na Slovensku najviac trápi, a čo prvé by ste mali chuť napraviť/zmeniť v slovenskej spoločnosti?
Mohol by som hovoriť o korupcii, o nefungujúcej justícii. To sú obrovské a roky neriešené problémy. Mňa však najviac trápi nedostatok pracovných miest a klesajúca konkurencieschopnosť nášho Slovenska. Mladí ľudia chcú zo Slovenska odísť, lebo tu nevidia uplatenie. Druhým problémom je, že aj keď pracovné miesta vzniknú, často je problém nájsť vhodných uchádzačov, pretože slovenské školstvo nefunguje. A do tretice, je to zlyhávajúce zdravotníctvo, v ktorom je pacient na poslednom mieste. Ďaleko za všetkými, ktorí sa chcú na zdravotníctve nabaliť. Toto sú priority, ktoré chcem riešiť.
17.12.2013 10:27 - otázka od mariana
čo hovorite na osudy ludi ktorí sa v dobrej viere a vo vlastnej nevedomosti zadlžili vdaka vašmu quatru a triangelu? Pomože im teraz vaš dobry anjel s exekutormi???
Quatro a Triangel sú v súčasnosti bankou vlastnené spoločnosti, ktoré umožnili viac ako miliónu ľudí nakúpiť na splátky výrobky, po ktorých túžili. Firmy sme predali v roku 2005. Počas môjho pôsobenia sme sa s ľuďmi, ktorí z ekonomických dôvodov nedokázali splácať, vždy dohodli. Boli však aj organizované skupiny špekulantov, ktorí výrobky nakúpili a nikdy nechceli splácať. Voči nim sme sa museli brániť.
17.12.2013 10:21 - otázka od fero z BA
Určite budem voliť Vás lebo už máme priveľa straníckych nominácií na všetkých postoch a v r.1989 som sám sebe sľúbil, že komunistu už nikdy voliť nebudem. Súhlasím s Vami, že treba naviesť v SR novú kultúru vo volených funkciách. Nebude Vám v prípade úspechu proti vôli ustanovovať do funkcií politických nominantov, ktorí okrem politikárčenia nie sú schopní konštruktívnej práce? Lebo zatiaľ je ich drvivá väčšina.
Som presvedčený, že do politiky by mali vstupovať noví ľudia. Čestní a schopní, ktorých hlavná motivácia je pomáhať ľuďom. Politické strany si rozparcelovali Slovensko a ja kandidujem ako nezávislý a nestranícky kandidát, aby som stál na strane ľudí. Prezident by mal byť veľvyslancom občanov, nie predĺženou rukou politických strán a ich sponzorov.
17.12.2013 10:18 - otázka od Lenka
Dobry den, pan Kiska! Ako si Vy predstavujete dobreho anjela? Ake vlastnosti by mal mat? Zelam Vam vsetko dobre a verim, ze sa konecne nieco na SR zmeni. Mate moju podporu! Pekny den aj vianocne sviatky.
Dobrý anjel je pre mňa človek s dobrým srdcom, ktorý myslí aj na šťastie a osudy druhých
17.12.2013 10:15 - otázka od Beata
Pan Kiska nemam na Vas ziadnu otazku, ste kandidat celej mojej rodiny pevne verim ze uspejete a v buducnosti,ak vyhrate,nas nesklamete...
ďakujem za podporu a povzbudenie. Urobím všetko pre to, aby som zabojoval za slušných ľudí.
17.12.2013 10:14 - otázka od Canad
Chcel by som sa opýtať kedy ste porazili v prieskumoch pána Fica? Zároveň ako vidíte možnosť Vašej podpory politickými stranami v 2 kole prezidentských volieb. Neobávate sa toho, že podporia skôr človeka, ktorý je už štvrťstoročie v politike (napriek tomu že ho nemajú radi) nakoľko pozná všetky špinavosti, ktorých sa dopúšťal nielen on, ale aj oni. Týmto spôsobom budú chcieť zabrániť tomu, aby sa nedajbože ich politickým praktikám nedostal pod kožuch niekto nový, ktorý by chcel možno aj vyvodiť dôsledky z nezákonnej činnosti?
Prieskumy kolíšu, hoci sú pre mňa povzbudením. Naznačujú však, že Slovensko je naklonené mať nestraníckeho nezávislého prezidenta. Myslím si, že politických špinavostí, ako píšete, majú naši voliči plné zuby.
17.12.2013 10:13 - otázka od Soltys
Zaujimalo by ma, ako je to teraz s Dobrym anjelom - odisli ste odtial alebo to robite aj v kampani?
Zo správnej rady Dobrého Anjela som odstúpil, aby sa nespájal s mojou kandidatúrou. Naďalej mu však pomáham.
17.12.2013 10:11 - otázka od Jozef
Pán Kiska, budete si svoju kampaň financovať sám, alebo budete mať nejakých sponzorov?
Nepríjmem ani cent od politických strán, ani sponzorov. Chcem byť naozaj nezávislý, nestranícky prezident, preto si celú kampaň financujem sám, výlučne z mojich vlastných zdrojov.
17.12.2013 10:09 - otázka od zdeněk amrich
dobrý deň pán Kiska, verím, že v prezidentských voľbách uspejete. Ale právomoci prezidenta sú malé. Bude sa dať aspoň pranierovať tunelovanie verejných financií EU dotácii, cez tzv. tendre,verejne obstarávania,reklamy štátnych firiem aj keď majú monopol a pod.? Ako to vidíte vy v prípade víťaztva a nástupu na úrad prezidenta
Ďakujem za podporu. Každý, kto bude zvolený za prezidenta, bude mať rovnaké kompetencie. Ale o tom, čo prezident dokáže zmeniť bude rozhodovať jeho autorita. Ak sa prezident postaví za ľudí, ľudia budú stáť za prezidentom. Takéhoto prezidenta si nedovolí ignorovať žiadna vláda, ani parlament. Prezidentský úrad má byť o autorite, nie o alibizme a vyhováraní sa na nedostatok kompetencií.
17.12.2013 10:07 - otázka od Juraj Podhorsky
Zdravím, mňa by zaujímalo, čo si myslíte o súčasnej politickej generácii, vládnej i opozičnej. Ste manažér, musíte mať nejaký názor na to, ako sa v tejto krajine robí politika.
Mrzí ma, že mnoho dnešných tradičných politikov riešenia problémov, ktoré trápia naše Slovensko, iba predstiera. Druhý problém je, že dnes vláda nemá protiváhu. Nemá ju ani v parlamente, ani v roztrieštenej opozícii, ani v prezidentskom paláci. Niet jednoznačnej autority, ktorá by sa dokázala postaviť za ľudí.
17.12.2013 10:04 - otázka od David Danis
Dobry den, pan Kiska, dozvedel som sa, ze ked ste sa vratili z USA, prisli ste o vsetky zarobene peniaze. Ako sa vam to stalo, podviedol vas niekto? A ako ste sa citili? Dakujem
Pol druha roka som umýval dlážky a robil sendviče. Bolo to jedno z najťažších období môjho života. Na záver som peniaze investoval do spoločnosti, ktorá pár týždňov po mojom návrate z USA zbankrotovala. Mal som 29 rokov, bol som bez práce a bez peňazí. Jedno, čo som sa naučil, bola chuť zobrať život do svojich rúk a začal som podnikať...
17.12.2013 10:02 - otázka od Viktor
Nemyslíte si, že nedostatok politických skúseností je vaša nevýhoda v prezidentských voľbách?
Práve naopak. Dnes si tradiční politici okolo seba postavili vysoký múr. Cez tento múr už ani nedovidia na to, akými problémami ľudia na Slovensku naozaj žijú. To, že som roky nevysedával v parlamente považujem za svoju výhodu. Mám skúsenosti z ekonomiky, keď som založil a riadil množstvo firiem. Zároveň z Dobrého Anjela viem, čo ľudí trápi a s čím sa musia pasovať kvôli zlyhávajúcemu štátu. O problémoch nemožno len hovoriť, treba ich riešiť. A podľa činov je potrebné hodnotiť aj kandidátov, ktorí sa uchádzajú o dôveru občanov.
17.12.2013 09:57 - otázka od Soltys
Pan Kiska, preco ste sa vlastne rozhodli kandidovat? Ved penazi mate uz dost, mohli ste do konca zivota hrat golf...
Dobrý deň, začíname rozhovor. Teším sa na vaše otázky. Poďme teda na prvú z nich. Ako manažér som vytvoril rodinný podnik a zažil som množstvo problémov pri tvorbe pracovných miest a neskôr v charite som sa stretol s obrovskými zlyhávaniami štátu, ktoré môžu postihnúť každého z nás. Dobrý Anjel je úspešná charita, ale každá charita má svoje limity. Pochopil som, že keď chcem ľuďom pomôcť ešte viac, musím vstúpiť do verejného a politického života. Preto som sa rozhodol kandidovať za prezidenta.

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu