Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Fico Trnavčanom: Spojte sa, aby sme v slovenskom meste nemali maďarského župana

Renáta Zmajkovičová a Robert Fico Zobraziť galériu (2)
Renáta Zmajkovičová a Robert Fico (Zdroj: SITA)

TRNAVA - K mobilizácii voličov pred druhým kolom volieb predsedu Trnavského samosprávneho kraja vyzval dnes na mítingu kandidáta Tibora Mikuša v Trnave predseda vlády Robert Fico.

Ľudia si musia podľa neho prísť zvoliť vlastného predsedu samosprávneho kraja, lebo sme na Slovensku. "Ak neprídete vy, prídu iní,“ naznačil.

Fico odmietol, že by vytiahol maďarskú kartu. "Ak nám Most-Híd a SMK odkazujú, že sa spájajú v týchto voľbách, aby si zvolili v Trnave, v slovenskom meste, maďarského župana, ja odpovedám: spojme sa, Slováci v slovenských politických stranách a zvoľme Tibora Mikuša za predsedu Trnavského samosprávneho kraja,“ povedal premiér.

Ak sa môžu spájať maďarské strany, tak sa môžu podľa neho spájať aj Slováci. Mikuša na mítingu podporila aj podpredsedníčka NR SR Renáta Zmajkovičová, ktorá vyzývala, aby ľudia prišli voliť.

O hlasy voličov sa budú v sobotu 23. novembra uchádzať kandidát SMK a OKS József Berényi, ktorému podporu deklarovala strana Most-Híd a nezávislý kandidát Tibor Mikuš, ktorého podporuje Smer-SD a niekoľko menších strán. Berényi získal v prvom kole 14 339 voličských hlasov, čo je 18,33 percenta., Mikuša podporilo 31 310 voličov, čo je 40,04 percenta.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu