Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Fedor: Spolupráca stredopravicových strán môže byť úspešná

Martin Fedor
Martin Fedor (Zdroj: SITA)

TRENČÍN - Voľby do orgánov Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) nie sú pre SDKÚ-DS úspechom. Dnes to uviedol trenčiansky krajský šéf strany, poslanec NR SR Martin Fedor.

„Hoci sa z hrubého pohľadu politických síl veľa nezmenilo, mali sme väčšie ciele. Na druhej strane, ukazuje sa, že stratégia spolupráce stredopravicových strán môže byť úspešná. Príkladom môže byť volebný obvod Trenčín, kde Smer-SD získal len troch z ôsmich zvolených poslancov,“ pripomenul Fedor. 

Ako dodal, politika je umenie možného a to sa týka aj výberu kandidáta na predsedu TSK (Jozef Lohyňa – pozn. TASR). „Pre SDKÚ-DS bol jednoznačne prioritou spoločný postup všetkých stredopravicových strán. A spoločným prienikom sa stala podpora nezávislého kandidáta. Sme presvedčení, že aj v budúcnosti práve úzka spolupráca týchto strán dokáže pripraviť šancu na úspech vo voľbách a šancu na lepšie spravovanie samosprávneho kraja,“ uzavrel Fedor.

Pravicová koalícia (KDH, SDKÚ-DS, SaS, NOVA, Most-Híd, OKS) získala v sobotu (9.11.) v regionálnych voľbách v zastupiteľstve TSK osem poslaneckých kresiel, strana Smer-SD bude mať 25 mandátov, Zmena zdola, Demokratická únia Slovenska jedno kreslo a 11 poslancov bude nezávislých.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu