Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Pravicová koalícia v NSK vyzýva vládnu koalíciu, aby sa postavili za kandidáta Jána Grešša

Ján Greššo
Ján Greššo (Zdroj: TASR/Henrich Mišovič)

NITRA - Pravicová koalícia, ktorá sa sformovala pred voľbami v Nitrianskom samosprávnom kraji (NSK), vyzýva ostatné politické strany, najmä vládne, aby podporili ich kandidáta Jána Grešša s cieľom zabrániť možnému víťazstvu kandidáta kotlebovcov.

„Vyzývame ostatné politické strany, osobitne strany vládnej koalície, aby sa obdobne ako v Banskobystrickom samosprávnom kraji postavili za jedného demokratického kandidáta a nedovolili tak rozpínaniu sa extrémizmu. Takýmto kandidátom je bezpochyby Ján Greššo,“ píše sa vo vyhlásení koalície, zloženej zo strán SaS, OĽaNO, KDH, NOVA, OKS, Šanca a Demokrati Slovenska.

Po šestnástich rokoch nastal podľa pravicovej koalície čas na výmenu Milana Belicu v kresle nitrianskeho župana. „Jána Grešša považujeme za človeka, ktorý spĺňa morálne a odborné kritériá pre výkon tejto funkcie, je zároveň aj významný predstaviteľ kultúrneho života nielen nitrianskeho regiónu. Navyše, 16-ročné skúsenosti Jána Grešša vo vedení Divadla Andreja Bagara v Nitre, ktoré bezpochyby patrí medzi najznámejšie divadlá na Slovensku, jednoznačne potvrdzujú, že je schopný manažér,“ uvádza sa vo vyhlásení.

Vládne strany Smer-SD, SNS a Most-Híd sa v NSK spojili do koalície, ktorá podporuje kandidatúru súčasného predsedu kraja Milana Belicu. Okrem toho kandidujú ešte Peter Oremus (nezávislý), Iván Farkas (SMK), Renáta Kolenčíková (nezávislá), László Hajdu (Maďarská kresťanskodemokratická aliancia), Ján Marko (Nový parlament) a Milan Uhrík (Kotleba - Ľudová strana Naše Slovensko).

Viac o téme: Ján GreššoNSKŽupné voľby 2017
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu