Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

V Bratislave bude predsedom jednej okrskovej komisie aj Richard Sulík

Richard Sulík
Richard Sulík (Zdroj: SITA/Diana Černáková)

BRATISLAVA – Predsedom jednej z bratislavských okrskových volebných komisií v nadchádzajúcich voľbách do vyšších územných celkov (VÚC) bude aj predseda strany Sloboda a Solidarita (SaS) Richard Sulík. Predsedať bude okrsku č. 21 na Základnej škole na Jelenej ulici v Starom Meste. Uviedla to staromestská hovorkyňa Nora Gubková.

"Richard Sulík sa prihlásil dobrovoľne, že by si to chcel vyskúšať. Býva blízko a bol privítaný," povedala Gubková s tým, že už absolvoval aj potrebné školenie. Informácie potvrdil aj sám Sulík, ktorý chce voľby zažiť na vlastnej koži aj z takejto funkcie a zaujíma ho, aká je to záťaž. "Myslím si, že ľudia v komisiách podávajú naozaj veľký výkon. Teraz tam budem pekne sedieť od 5.30 h a končí sa to o nejakej polnoci," povedal Sulík.

Je vraj na to pripravený a ako hovorí, ide smelo do toho. "Povedal so si, že keď zvládnem predsedať strane, zvládnem aj ten okrsok," skonštatoval. Ako ďalej uviedol, doobeda si prešiel všetky ulice spadajúce pod jeho volebný okrsok a vyzýval ľudí, aby v sobotu (4.11.) išli voliť a zvýšili tak volebnú účasť v krajských voľbách.

"Potrebujem, aby mi potom mali čo vyčítať? Nie. Budem si dávať veľký pozor," odpovedal Sulík na otázku, či nebude voličov vo volebných miestnostiach nejako ovplyvňovať, keďže strana SaS podporuje vo voľbách Juraja Drobu ako jedného z kandidátov na predsedu Bratislavského samosprávneho kraja (BSK).

Predsedov a poslancov ôsmich samosprávnych krajov budú obyvatelia na Slovensku voliť v sobotu piatykrát. Prvýkrát bude voľba predsedov krajov jednokolová, doteraz sa volili v dvoch kolách. Tentoraz nebudú krajskí predsedovia a poslanci zvolení na štyri roky ako doteraz, ale na päť. Ide o jednorazové opatrenie, vďaka ktorému sa následne v roku 2022 budú voľby do VÚC konať v rovnakom čase ako samosprávne.

Viac o téme: Richard SulíkVÚC
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu