Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Špinavá kampaň v Bratislave! Kusého rozhnevali obvinenia na otca v kauze ŠtB, kde je pravda?

Rudolf Kusý Zobraziť galériu (3)
Rudolf Kusý (Zdroj: topky)

BRATISLAVA - Kandidát na župana Bratislavského kraja (BSK) a starosta Nového Mesta sa rozhodol prelomiť mlčanie. Rudolf Kusý dnes na tlačovke poprel všetky špinavé obvinenia o tom, že jeho otec bol príslušníkom Štátnej bezpečnosti. Útoky na rodinu sú podľa neho za hranicou politického boja.

"Nenechám sa zastrašiť a nebojím sa politických intríg, ktoré v poslednom čase musím znášať. Som zvyknutý na to, že sa pred voľbami dejú zláštne veci," povedal Kusý. Objasnil, že šlo o dosadenie manžela jeho konkurentky do obvodnej komisie ako šéfa, zastrašovanie hovorcu, vyhrážky či bomby na úrade. "Je to súčasť politického boja na Slovensku. To s čím nesúhlasím a žiadam aby prestalo, sú útoky na moju rodinu."

Spočiatku neznámy kandidát Kusý nebol v žiadnej strane a neviedol ani väčšie kampane, no jeho popularita časom stúpala. "Je tu reálna šanca na zmenu. Chápem, že to vyvoláva obavy a strach tradičných politikov, ale na rodinu neútočia ani mafiáni."

Kusý tlačovka

Otec bol emigrant

Po medializovaných informáciách, podľa ktorých bol Rudolf Kusý starší príslušníkom Štátnej bezpečnosti sa jeho syn rozhodol situáciu osvetliť. "Môj otec bol emigrant, emigroval do Nemecka, v tom čase ostali sme s mamou sami. Všetci sa nám otočili chrbtom, a keďže ma nemohla nikde nechať, chodil som na výsluchy s ňou," uviedol Kusý.

Špinavá kampaň v Bratislave!
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Rudolf Kusý)

Jeho mama sa odmietla rozviesť, polovica majetku prepadla štátu. "Otec sa neskôr vrátil a bol označený za navrátilca. ŠtB ho sledovala a nás často nás navštevovala," dodal starosta Nového Mesta. Byt, v ktorom býva podľa jeho slov nepatrí jeho otcovi. "Byt, v ktorom bývam, sme s manželkou kúpili pred rokmi na úver."

Mne nikto strach nenaženie

"Ak si niekto myslí, že ma znechutí, či naženie mi strach, je na omyle," podľa Kusého to je v podstate dobré znamenie, pretože nastal čas na zmenu. Politikov vraj k vybudovaniu kvalitného školstva či zdravotníctva netreba.

"Páni, my vás nepotrebujeme. Tieto špinavé útoky mi dávajú novú energiu a silu ukázať ľuďom, že my nepotrebujeme politické strany na to, aby sme vedeli opraviť cesty, aby sme vedeli zrekonštruovať školy, škôlky, postaviť parky, športové areály. A nepotrebujeme tradičných politikov, čo sa tu mocú už 10 či 20 rokov na to, aby sme zastavili nenásytných developerov či finančné skupiny,” uzavrel Kusý s tým, že deň župných volieb, 4. november 2017, označil za “Deň nezávislosti”.

Špinavá kampaň v Bratislave!
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Rudolf Kusý)

To odkiaľ podozrenia a falošné obvinenia o príslušnosti jeho otca k ŠtB pochádzali, netuší ani Kusý, pretože jeho otec o tomto období nerád hovorí. Zoznamy z ÚPN, kde je jeho otec uvedený ako agent ŠtB, si Kusý zatiaľ nepreveroval.

"Chápem politický boj aj osobné útoky, ale ja touto cestou nejdem. Existuje hranica, ktorú treba rešpektovať." Rudolf Kusý sa aj naďalej bude držať svojej kampane a bude sa snažiť zlepšiť život ľudí v kraji.

Viac o téme: Bratislavský krajRudolf Kusý
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu