Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Kandidát na predsedu Bratislavského samosprávneho kraja Droba predstavil svoj volebný program

Juraj Droba
Juraj Droba (Zdroj: TASR/Michal Svítok)

BRATISLAVA - Kandidát na predsedu Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) v novembrových voľbách do vyšších územných celkov (VÚC) Juraj Droba (SaS) predstavil dnes novinárom svoj volebný program.

Na tlačovej konferencii povedal, že v prvom rade sa chce zamerať na boj s korupciou. “Program je postavený tak, aby ošetroval záujmy troch okresov – Malaciek, Senca a Pezinka a tiež záujmy obyvateľov hlavného mesta. Rozdelili sme ho do ôsmich častí a v každej z nich predstavujeme najprv princípy, na základe ktorých chceme postupovať, a následne rad konkrétnych krokov, ako sa to dá dosiahnuť,“ objasnil Droba.

Volebný program Juraja Drobu uvádza týchto osem oblastí, na ktoré sa chce zamerať - kvalitná verejná doprava; zeleň je dôležitejšia ako betón; dostupné služby pre seniorov; šport, sociálne a zdravotné služby; kvalitné a moderné školy; priestor pre kultúru; cestovný ruch a odborne spravovaný kraj.

Voľby do vyšších územných celkov budú 4. novembra. Poslanci NR SR na jar schválili novelu zákona o podmienkach výkonu volebného práva, ktorá stanovuje jednokolovú voľbu predsedov samosprávnych krajov. To znamená, že predsedom samosprávneho kraja sa stane ten z kandidátov, ktorý získa najviac platných hlasov.

Viac o téme: BratislavaBSKJuraj DrobaŽupné voľby 2017
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu