Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Zvíťazili sme, vyhlásil Lunter po porážke Kotlebu: VIDEO prvej reakcie, čo sa bude diať v Bystrici

Ján Lunter
Ján Lunter (Zdroj: TASR/Branislav Račko)

BANSKÁ BYSTRICA - Zvíťazili sme, vyhlásil v nedeľu krátko pred 01.00 h pred médiami kandidát na predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Ján Lunter, ktorý bol najsilnejším vyzývateľom úradujúceho šéfa kraja Mariana Kotlebu.

Reštauračno-kaviarenským zariadením v centre Banskej Bystrice, kde čakal na rozhodujúce výsledky volieb, sa ozývalo skandovanie "Lunter, Lunter" a "nový župan". Na pódiu spolu s ním stáli kandidáti na poslancov krajského parlamentu, jeho podporovatelia, sympatizanti i synovia. Na otázku, čo urobí ako prvé, ak vyhrá voľby, uviedol: „Otvorím okno a vyvetrám. Potom vyvesím vlajku Európskej únie.“

Lunter všetkým poďakoval za podporu a rovnako kandidátom na šéfa kraja Stanislavovi Mičevovi a Martinovi Klusovi, ktorí sa pred voľbami vzdali svojej kandidatúry v jeho prospech. Podľa neho Slovensku ukázali, že sa dá dohodnúť a veci sa dajú meniť. Lunterova reakcia prišla v čase, keď už boli spočítané takmer dve tretiny volebných okrskov, v ktorých sa mu podľa údajov Štatistického úradu SR podarilo získať cez 45,6 percenta hlasov.

Lunter - prvé reakcie

Ján Lunter svoju kandidatúru na post župana BBSK oficiálne potvrdil 4. apríla. Narodil sa v Telgárte a ľudia ho poznajú ako zakladateľa rodinnej firmy vyrábajúcej vegetariánske výrobky v Banskej Bystrici. Počas predvolebnej kampane sa v jeho prospech vzdalo niekoľko kandidátov a podporu mu vyjadrila Strana zelených, Smer-SD, Most-Híd, strana SKOK-ELD, strana Šanca, strana SPOLU – občianska demokracia, Občianska konzervatívna strana, KDH a hnutie Progresívne Slovensko. Za jeho najvážnejšieho protikandidáta bol považovaný doterajší predseda BBSK Marian Kotleba.

Ján Lunter - prejav

Viac o téme: BBSKPrvé reakcieJán LunterŽupné voľby 2017
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu