Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

PRÁVE TERAZ Voľby v B. Bystrici budú kto z koho! V boji proti Kotlebovi sa vzdal aj Mičev

Stanislav Mičev Zobraziť galériu (3)
Stanislav Mičev (Zdroj: topky)

BRATISLAVA - Po Martinovi Klusovi sa kandidatúry na Banskobystrického župana vzdáva ďalší z favoritov Stanislav Mičev. Riaditeľ múzea SNP to vyhlásil dnes. Chce spojiť demokratické sily proti fašistovi Kotlebovi.

O všetkom rozhodli prieskumy, ktoré namerali najviac podnikateľovi Jánovi Lunterovi. Aj keď ostatní favoriti váhali, nakoniec sa spájajú proti súčasnému županovi Marianovi Kotlebovi. Klusa podporovali strany SaS, OĽaNO, NOVA, KDH, OKS. Vzdal sa v utorok.

Stanislav Mičev
Zobraziť galériu (3)
Stanislav Mičev  (Zdroj: TASR - Branislav Račko)

Mičev tak urobil dnes z rovnakých dôvodov. Chce spojiť všetky sily v boji proti Kotlebovi. Mičev na záver poďakoval svojmu volebnému tímu za to, že obetoval svoj čas. "Situácia je dramatická, nič nie je ešte vyhraté," vyhlásil Mičev. Mičev bol jedným z troch najsilnejších vyzývateľov súčasného šéfa kraja Mariana Kotlebu (ĽSNS).

"Tak, ako som povedal pred viac ako polrokom, držím slovo. Hlavný náš protivník, veľmi vážny, dobre financovaný a organizovaný je stále tu, naberá silu a preniká do povedomia spoločnosti. Ohlupuje národ, hľadá spojencov. On sa spája, my nemôžeme inak. On používa demagógiu, manipuláciu, polopravdy a zastrašovanie. On a jeho zelení pajáci mentálne drancujú Slovensko," konštatoval Mičev.

"Čaká nás buď päť rokov úpadku, izolácie a ignorácie našich problémov alebo v tom lepšom prípade nádej, že bude lepšie. Začnime s vysťahovaním fašizmu, ale aj jeho príčiny: korupcie, rodinkárstva, nadradenosti a nezáujmu o bežných občanov," dodal Mičev.

Lunter mu ďakuje

Za toto gesto mu okamžite Lunter poďakoval. "Oceňujem, že moji dvaja kolegovia M. Klus a S. Mičev - moji najvážnejší konkurenti v boji o zosadenie súčasného župana - splnili slovo. Všetci v našom kraji, ktorí chceme priniesť skutočnú zmenu k lepšiemu, sme teraz na jednej lodi. Sme najlepší tím, máme najlepší plán a reálnu šancu pohnúť náš kraj vpred," napísal Lunter.

Ján Lunter
Zobraziť galériu (3)
Ján Lunter  (Zdroj: SITA/Jakub Julény)

Prieskum rozhodol

Podľa prieskumu preferencií kandidátov agentúry Focus, ktorý si objednal Lunter a jeho výsledky zverejnil minulý týždeň, by sa stal jasným víťazom vo voľbách v BBSK so ziskom 30,9 percenta. Súčasný šéf kraja Marian Kotleba by dosiahol 22,2 percenta a Klus 11,0 percenta. Ak by bol Lunter jediný spoločný demokratický kandidát a postavil sa proti Kotlebovi, získal by od opýtaných voličov 37,6 percenta, ak by ním bol Klus 26,2 percenta.

Viac o téme: Stanislav MičevMartin KlusJán Lunter
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu