Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Komunisti vinia z prehry Maňku, pretože ich nepožiadal o podporu

Vladimír Maňka
Vladimír Maňka (Zdroj: SITA)

BANSKÁ BYSTRICA - Podľa komunistov v Banskobystrickom kraji sú voľby na post predsedu samosprávneho kraja dôkazom toho, že sa SMER-SD sa nepoučil z výsledkov volieb na primátora v roku 2010. Vo svojom stanovisku označujú za chybu, že Vladimír Maňka nepožiadal o podporu ich voličov.

Pre KSS nebol v druhom kole volieb o post predsedu BBSK prijateľný ani jeden z kandidátov. "Skúsenosť z volieb primátora mesta Banská Bystrica v roku 2010 sa pre kandidáta Smeru-SD nestala poučením. Je zarážajúce, že tak ako Ľubomír Vážny zopakoval rovnakú chybu aj Vladimír Maňka. Nepožiadal o podporu voličov komunistickej strany napriek tomu, že v roku 2009 v druhom kole zvíťazil s ich rozhodujúcou podporou," napísala podpredsedníčka KSS Viera Klimentová.

Podľa KSS v Banskej Bystrici je citeľný skrytý bojkot komunistov, ktorý vedú nie pravicové strany, ale najvyšší predstavitelia vládnucej strany.

"Vladimír Maňka nerešpektoval základný princíp vychádzajúci z kultúry aj diplomacie. Je zbytočné obviňovať z porážky kohokoľvek. Najväčšiu vinu a zodpovednosť nesie on sám. Každý rozumný a prezieravý kandidát by v takejto situácii mobilizoval občanov ľavicového zmýšľania, aby nezostali ľahostajnými a prišli k urnám. Podcenenie situácie sa nevyplatilo a len čas a nasledujúce skutky novozvoleného predsedu BBSK ukážu jeho schopnosti a skutočné úmysly," dodala Klimentová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu