Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Výsledky po voľbách: Tri kraje majú predsedu, v piatich bude druhé kolo

Jaroslav Baška, Juraj Blanár a Peter Chudík
Jaroslav Baška, Juraj Blanár a Peter Chudík (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Tri samosprávne kraje už poznajú meno svojho predsedu, ktorý vzišiel zo sobotňajších regionálnych volieb, v piatich krajoch sa bude konať druhé kolo. Oficiálne výsledky volieb do orgánov samosprávnych krajov oznámila na tlačovej konferencii v Bratislave Ústredná volebná komisia.

Predsedu ľudia zvolili v prvom kole v Trenčianskom kraji, kde zvíťazil Jaroslav Baška. V Žilinskom kraji pozíciu obhájil Juraj Blanár, tretím víťazom volieb predsedu kraja je Peter Chudík v Prešovskom kraji. Vo zvyšných krajoch sa bude o dva týždne konať druhé kolo, keďže miestni kandidáti na predsedov krajov nezískali viac ako 50 percent odovzdaných hlasov. Svoj hlas v sobotňajších voľbách odovzdalo vo voľbách celkovo 20,11 percenta oprávnených voličov.

V Bratislavskom kraji sa v druhom kole stretne Pavol Frešo a Monika Flašíková - Beňová, v Trnavskom kraji Tibor Mikuš a József Berényi, v Nitrianskom kraji Milan Belica a Tomáš Galbavý, v Banskobystrickom kraji Vladimír Maňka a Marian Kotleba a v Košickom kraji Zdenko Trebuľa a Rudolf Bauer.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu