Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

R. BELOVIČ: Stagnáciu kraja zastaví nová metla a nitriansky dukát

Regan Belovič, kandidát na nitrianskeho župana.
Regan Belovič, kandidát na nitrianskeho župana. (Zdroj: int)

NITRA - K rozvoju ekonomiky Nitrianskeho samosprávneho kraja by malo prispieť vydávanie paralelnej meny k euru – nitrianskeho dukáta. Zaviesť ho plánuje v prípade svojho zvolenia za predsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja 42-ročný Regan Belovič. Plastický chirurg zo Šale je kandidátom strany 7 Statočných – Regionálna strana Slovenska. Rozhovor s R. Belovičom je súčasťou projektu, v ktorom TASR predstavuje kandidátov vo voľbách na predsedov vyšších územných celkov (VÚC).

Ktorými prioritami svojho volebného programu chcete osloviť voličov?

Prioritou je zvýšenie zamestnanosti a zlepšenie podnikateľského prostredia. To chcem dosiahnuť aj tým, že Nitriansky samosprávny kraj začne vydávať v prípade môjho zvolenia za predsedu kraja paralelnú menu k euru – nitriansky dukát. 

V akej finančnej kondícii sa podľa vášho názoru nachádza v súčasnosti Nitriansky samosprávny kraj?

Kraj stagnuje. Na stagnácii nie je nič pozitívne. Zlepšiť treba všetko a to dokážu len noví ľudia, nie staré štruktúry, ktoré si urobili z úradov živnosť.  

Aký máte názor na realizáciu cezhraničných projektov a využívanie eurofondov?

Eurofondy sú prostriedkom na obohacovanie sa niektorých ľudí. V prípade môjho zvolenia zavediem ich dôslednú kontrolu. Musia byť využívané zmysluplne v prospech občanov a nie politikov.

Pracujete v oblasti zdravotníctva. Ako vnímate stav rezortu v Nitrianskom samosprávnom kraji? 

Len zdravý národ dokáže vytvárať hodnoty. Myslím si, že stav zdravotníctva je žalostný a mal by sa zlepšiť. V Šali by mala byť nemocnica. 

Aké by boli vaše prvé kroky v prípade zvolenia do funkcie predsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja?

Nová metla dobre metie. Nie som nikomu zaviazaný a preto budem postupovať rázne v záujme občanov. Ako som už zdôraznil, zavediem nitriansky dukát, ktorý by mal výrazne pomôcť rozvoju ekonomiky v kraji. Stagnácia musí skončiť. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu