Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Frešo dostal papuču: Pozrite si prvé kuriozity zo župných volieb!

Volebný dodávka Pavla Freša schytala priamo v Bratislave papuču. Zobraziť galériu (4)
Volebný dodávka Pavla Freša schytala priamo v Bratislave papuču. (Zdroj: topky.sk, tip čitateľa)

BRATISLAVA - Voľby županov a poslancov samosprávnych krajov nás čakajú už 9. novembra a tak sa v uliciach i na internete množia kuriózne situácie, ktoré dokáže priniesť iba volebná kampaň. Aktuálne tu máme kandidáta, ktorý asi nevie kam kandiduje, úradníkov, ktorí nevedia vyplniť tlačivo, alebo župana, ktorý vo vlastnom meste schytal papuču.

Sme si istí, že tohtoročná župná kampaň ešte zarodí niekoľko zaujímavých a vtipných situácií, ale to, čo sa nám doposiaľ v redakcií nahromadilo, tiež stojí za to. Viacero čitateľov nám napríklad poslalo kópie oficiálneho oznámenia o konaní župných volieb z obce Veľké Zálužie v nitrianskom okrese.

Kuriozitky zo župných volieb.
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Tip čitateľa, Facebook)

Jednotlivé kraje si do tlačiva mali doplniť svoj názov. Aby napríklad občanom Nitrianskeho kraja bolo jasné, že volia kandidátov do orgánov Nitrianskeho kraja. Experti vo Veľkom Záluží však namiesto slova "Nitrianskeho" napísali "samosprávnych krajov. Zálužania tak v sobotu 9. novembra budú voliť kandidátov do "orgánov samosprávnych krajov samosprávneho kraja".

 

Zaujímavosti sa dejú aj v Bratislave. Tu síce zatiaľ neprišli sťažnosti na tlačivá, no nepríjemnosť sa stala samotnému županovi Pavlovi Frešovi. Na Facebooku sa objavila takáto fotografia:

Kuriozíity zo župných volieb.
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: topky.sk, tip čitateľa)

Podľa popisu ide o Miletičovu ulicu v Bratislave. Volebný mikrobus Pavla Freša na nej neparkoval celkom kóšer a schytal tak papuču na ľavé predné koleso.

Do tretice tu máme kuriózny billboard Dušana Švantnera, ktorý zverejnil blog Vrtieť Psom.

Kuriozitky zo župných volieb.
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Tip čitateľa, Facebook)

Dušan Švantner je bývalý politik SNS. Na billboarde ponúka skúsenosti a odbornosť a hovorí nám, že je predseda predstavenstva akciovej spoločnosti. Prečo nám toto všetko pán Švantner hovorí, sme sa však nedozvedeli. Je možné, že niekam kandiduje, ale kam? Možno na poslanca, možno na župana, toto sa však na billboard akosi nezmestilo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu