Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Na predsedu KSK bude kandidovať aj Rudolf Bauer

Rudolf Bauer
Rudolf Bauer (Zdroj: SITA)

KOŠICE - Na funkciu predsedu Košického samosprávneho kraja (KSK) bude za stranu Konzervatívni demokrati Slovenska (KDS) kandidovať aj súčasný starosta mestskej časti Košice - Západ a bývalý primátor Košíc, aj predseda VÚC Rudolf Bauer.

Ako informovala tajomníčka KDS Mária Majdová, Bauer pôvodne nemal v úmysle kandidovať, pretože sa všeobecne predpokladalo, že viaceré parlamentné opozičné strany sa dohodnú na spoločnom kandidátovi.

„Po udalostiach posledných dní, keď k dohode opozičných strán nedošlo sa rozhodol kandidovať,“ uviedla. Strana tak zrejme reagovala na informáciu o odstúpení Márie Sabolovej (KDH) z kandidatúry. Tá sa tak rozhodla po tom, čo Most-Híd potvrdil podporu kandidáta strany Smer-SD Zdenka Trebuľu.

„Situácia v Košickom kraji si vyžaduje, aby sa proti súčasnému vedeniu samosprávneho kraja postavila dôveryhodná a presvedčivá alternatíva. Rudolf Bauer, bývalý primátor Košíc v rokoch 1993-1994 a bývalý predseda Košického samosprávneho kraja v rokoch 2001-2005, je práve takouto dôveryhodnou a presvedčivou alternatívou,“ dodala Majdová.

Okrem Bauera a Trebuľu ohlásil kandidatúru aj Rastislav Masnyk za SaS, Dominika Palaščáková za stranu NOVA a Vladimír Gürtler za stranu 7 statočných.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu