Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

SDKÚ do boja v Košiciach vyrazí spoločne s KDH a Mostom-Híd

Ilustračné foto
Ilustračné foto

KOŠICE – Predsedníctvo košického krajského regionálneho zväzu SDKÚ-DS deklarovalo maximálnu podporu spolupráci v rámci strán Ľudovej platformy, preto považuje za absolútne prirodzené, že strana je pripravená ísť do volieb v Košickom samosprávnom kraji spolu so stranami Ľudovej platformy - KDH a Mostom-Híd.

Dnes o stanovisku košického krajského predsedníctva informoval Marián Keruľ, riaditeľ košickej krajskej agentúry SDKÚ-DS. Ako sa uvádza v stanovisku, strana chce zároveň ponúknuť voličovi silnú alternatívu voči strane Smer.

„SDKÚ-DS pre naplnenie týchto cieľov má záujem otvoriť koalíciu strán Ľudovej platformy aj pre SaS a ostatné stredo-pravé strany," informoval Keruľ. Doložil, že v auguste sa KDH a Most dohodli na vytvorení koalície pre novembrové voľby poslancov Zastupiteľstva KSK s tým, že koalícia je otvorená aj pre ďalšie stredopravé subjekty. 

Koaličná dohoda nezahŕňa spoločný postup pri voľbe predsedu KSK, kde za KDH bude kandidovať bývalá poslankyňa NR SR Mária Sabolová. Za SDKÚ-DS má kandidovať Martin Pado. Smer-SD stavia ako kandidáta terajšieho župana Zdenka Trebuľu. Svojho kandidáta chce postaviť aj Ľudová strana Naše Slovensko, za ktorú má kandidovať Marek Ďurán.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu