Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Varovanie, ktoré vystrašilo svet: Milovanému pápežovi hrozí smrť, kto ho chce zabiť?!

Pápež František v Brazílii
Pápež František v Brazílii (Zdroj: SITA)

RÍM - Iracký ambasador Habeeb Al Sadr varoval hlavu katolíckej cirkvi, pápeža Františka (77), že mu hrozí atentát. Pápež sa v nedeľu chystá do Albánska a práve tam sa má údajne útok na jeho osobu odohrať, ako informoval britský spravodajský portál Daily Telegraph. Podľa ambasadora bude čeliť podobnej hrozbe aj v novembri počas návštevy Turecka.

Atentát chystajú extrémisti z organizácie Islamský štát. Podľa všetkého ich nahnevali Františkove vyjadrenia v prospech snahy o intervenciu Spojených štátov v Sýrii a Iraku. „To, čo bolo deklarované samozvaným Islamským štátom, je jasné – chcú zabiť pápeža. Hrozba je veľmi reálna,“ vyjadril sa iracký ambasador pre taliansky denník La Nazione.

Počas pápežovej cesty do Tirany, hlavného mesta Albánska, sa bude nachádzať aj na niekoľkých pre teroristov ľahko dostupných cieľoch, ako je hlavné námestie. Navyše sa bude presúvať v otvorenom papamobile, ako zvyčajne. Podľa doteraz zverejnených informácií je si pápež vedomý tejto hrozby, no na Balkánsky polostrov pocestuje s vopred nahláseným počtom ochrankárov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu