Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Nádherný projekt Sloveniek: Škatule od ľudí so srdcom na pravom mieste spravili osamelým seniorom radosť

 Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok? Zobraziť galériu (3)
Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok? (Zdroj: Instagram/kolko_lasky)

BRATISLAVA – Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok? Takto znie názov nádherného projektu, za ktorým stoja dve Slovenky. Ide o celoslovenskú zbierku určenú pre osamelých seniorov v domovoch dôchodcov.

Iniciátorkou myšlienky potešiť osamelých seniorov v DDS-kách vianočnými darčekmi bola Janka Galatová, ktorá na sociálnej sieti prednedávnom na tento účel založila skupinu. Do zbierky sa rozhodla aktívne zapojiť aj Silvia Slobodová a niekoľko ďalších osôb, vďaka ktorým sa v prvom roku podarilo vyzbierať namiesto plánovaných 30 až 800 balíkov.

Projekt je veľmi úspešný a aktuálne prebehol už tretí ročník, ktorý však poznačila pandémia nového koronavírusu. „Náš tretí ročník zbierky je poznačený pandémiou, starkí sú v domovoch mnohokrát bez povolených návštev, a preto pocit, že nie sú sami ani v týchto ťažkých časoch potrebujú o to viac. Nevzdávame sa a zbierku sme sa rozhodli zrealizovať aj napriek zvýšeným hygienickým požiadavkám, aby sme ochránili zdravie našich kontaktných osôb a ich rodín, ale aj zdravie pracovníkov a seniorov v zariadeniach,“ uviedli ešte pred sviatkami Janka a Silvia.

Osamelí dôchodcovia z domovov sociálnych služieb dostávali krabice od topánok naplnené niečím voňavým (sprchový gél, šampón, tekuté mydlo, sprej, vlhčené obrúsky atď.) sladkým (trvanlivé maškrty), slaným (chrumky, keksy), teplým (káva, čaj), niečím na čítanie (kniha, časopis, krížovky) či niečím na pamiatku (pohľadnica, kresba, pohár...).

Janka (vľavo) a Silvia
Zobraziť galériu (3)
Janka (vľavo) a Silvia  (Zdroj: Instagram/kolko_lasky)

Viac o téme: ProjektSenioriTopánkyDarovanieKrabica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu