Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Fantastická správa z Číny: FOTO 17-dňové bábätko porazilo koronavírus... Bez liekov!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: SITA/Chinatopix via AP)

WU-CHAN - Koronavírus čím ďalej, tým viac desí svet a vzbudzuje strach. Najnovšie sa už začína šíriť aj Európou a paniku začína spôsobovať aj na Slovensku, aj keď sa u nás zatiaľ žiaden prípad nepotvrdil. Z Číny však popri samým negatívnych správach prichádza aj výborná. Priamo v epicentre vírusu, v meste Wu-chan, sa z koronavírusu vyliečil novorodenec bez toho, aby mu podávali nejaké lieky.

Zázrak?! Čínske bábätko sa narodilo matke nakazenej koronavírusom a samé sa týmo smrtiacim novým kmeňom koronavírusu infikovalo. Správa, ktorú však priniesli čínske úrady, je veľmi pozitívnym prekvapením. 17-dňový novorodenec menom Xiao Xiao je najmladším v krajine, ktorý sa z neho vyliečil bez pomoci akýchkoľvek liekov. Narodil sa pritom priamo v epicentre tohto vírusu, v meste Wu-chan. Informoval o tom portál Metro.

5. februára, keď sa dievčatko narodilo, bolo premiestnené do detskej nemocnice v meste Wu-chan, kde mu o niekoľko hodín po pôrode bola diagnostikovaná všetkým už známa kmeňová skupina koronavírusov známa ako Covid-19. Mala respiračnú infekciu a menšie poškodenie srdca, ale keďže jej príznaky boli mierne, lekári sa rozhodli nechať jej telo, aby túto chorobu samo od seba porazilo a odstránilo.

Fantastická správa z Číny:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Repro foto CCTV)

„Nemala očividné ťažkosti s dýchaním, kašľom a nemala horúčky, preto sme sa zaoberali len stavom jej myokardu,“ povedal pri rozhovore s čínskym štátnym vysielateľom CCTV Zeng Lingkong z nemocničného oddelenia neonatológie.

Lekári tvrdia, že Xiao Xiao sa 21. februára úplne zotavila zo srdcových chorôb aj z koronavírusu a po štyroch negatívnych testoch na prítomnosť vírusu bola prepustená z nemocnice. „Narástla a pribrala,“ dodal doktor Zeng.

Čínski lekári sa právom obávajú, že koronavírus je prenosný z tehotnej matky na plod, keďže aj vo Wu-chan už niekoľkokrát riešili prípad, kedy sa u novorodencov infikovaných matiek zhruba do 30 hodín potvrdil koronavírus. "Musíme k tomu pristupovať ako k ďalšej možnosti prenosu nákazy," uviedol Zeng. Začiatkom tohto mesiaca však porodila žena infikovaná koronavírusom zdravé dievčatko, ktoré bolo odvedené na iné oddelenie ako matka. 

Viac o téme: NovorodenecVyliečenýKoronavírusWu-chan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu