Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Fenomenálny Slovák Áron (7) žne úspech za úspechom: VIDEO Jeho talent si všímajú aj v Amerike

Áron Hodek
Áron Hodek (Zdroj: Instagram/aronthebassist)

WASHINGTON/BRATISLAVA - Sedemročný basový gitarista Áron Hodek z Komárna žne napriek svojmu mladému veku veľké úspechy. Kým niektorí jeho rovesníci ešte ani len netušia, čomu by sa chceli v budúcnosti venovať, vyzerá to, že malý muzikant v tom má jasno a jeho hviezda by mohla vystúpiť poriadne vysoko. Najnovšie sa mu dostalo pozornosti aj od americkej spoločnosti NPR (National Public Radio), ktorá si všimla jedno z jeho videí na Instagrame. Na sociálnej sieti má pritom vyše 60-tisíc fanúšikov.

Jakub (27) stavil na jednu kartu a teraz si plní svoj sen: V cudzine ho žerú a aj Slovensko

"Čo ste robili, keď ste mali 7 rokov? Pravdepodobne nič také neuveriteľné ako Áron Hodek," pochválil chlapca americký hudobník Bob Boilen na webovej stránke NPR a uverejnil jeho video z Instagramu, na ktorom talentovaný Slovák sprevádza na basgitare Maca Millera v skladbe What's the Use. "Áronov rytmus a groove sú skutočne pozoruhodné a urobilo mi to veľkú radosť," dodal Boilen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Aron Hodek (@aronthebassist),

Toto však ani zďaleka nie je prvá zmienka o mladom hudobníkovi za Veľkou mlákou a vystupoval už s mnohými vychytenými hudobníkmi. Tento rok dostal pozvanie na najväčšiu výstavu hudobných nástrojov a zvukového príslušenstva NAMM, ktorá sa koná vždy v januári v kalifornskom Anaheime a Áron na ňu vycestoval v sprievode otca Szilárda a staršieho brata Dávida.

Tento zážitok bol pre sedemročného Árona povzbudením na ďalšiu muzikantskú dráhu. V pláne majú spoločnú platňu s bratom Dávidom Hodekom. Slovenské publikum ho už mohlo vidieť naživo napríklad v rámci koncertov s projektom Radio Band, ktorý minulý rok založil uznávaný saxofonista Radovan Tariška. Bigband, v ktorom hrajú obaja talentovaní bratia, sa predstavil napríklad na rozhlasáckom Radio_Head Awards Festivale, kde odohral program venovaný tvorbe Mariána Vargu a Jaca Pastoria.

Viac o téme: BasgitaristaÁron Hodek
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu