Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO Študent išiel 32 km pešo do práce: Keď sa to dozvedel jeho šéf, parádne sa mu odvďačil

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook/Walter Carr)

PELHAM - Príbeh obetavého zamestnanca firmy, ktorému sa hneď v prvý deň skomplikoval príchod do práce, dojal jeho šéfa. Snahu študenta preto náležite ocenil a daroval mu novučičké auto. Na konte, ktoré pre neho založil, zároveň pribudla slušná čiastka od ľudí, ktorých tiež chytil mladíkov príbeh za srdce.

Walter Carr si našiel prácu vo firme na sťahovanie. Keď mal však v prvý deň nastúpiť do práce, postretla ho obrovská smola. Deň predtým sa mu pokazilo jeho staré auto a nemal sa preto ako presunúť z rodného mesta Homewood do Pelhamu vzdialeného 32 kilometrov. "Mal som začať skoro ráno, ale nenašiel som nijaké spojenie, ako by som sa tam dostal. Vstal som teda o polnoci a vybral sa tam pešo," hovorí Walter. 

VIDEO Študent išiel 32
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Youtube/CBS Philly)

Počas cesty do Pelhamu ho dvakrát zastavili policajti. Obe hliadky obetavosť mladíka dojala natoľko, že jedna z nich mu kúpila raňajky a tá druhá ho kúsok odviezla. Policajti však neboli jediní, ktorých prekvapil Carrov postoj. Keď sa o jeho ceste do práce dozvedela žena, ktorú mal v ten deň sťahovať, ponúkla mu, aby si oddýchol. "Odmietol som to. Hneď som sa pustil do práce. Neprešiel som predsa taký kus cesty, aby som oddychoval," pokračuje. 

Chýr o študentovi sa dostal až do uší majiteľa spoločnosti, pre ktorú začal pracovať, Lukea Marklina. Ten jeho svedomitý a zodpovedný prístup veľmi ocenil. "Nájsť v dnešnej dobe takýchto ľudí je naozaj ťažké. Veď sa mohol vyhovoriť a jednoducho zavolať, že nepríde a hodiť celý problém na nás. Ale on to neurobil," uviedol Marklin. Walterovi sa preto rozhodol kúpiť nové auto a založil pre neho aj fond, na ktorom sa už vyzbieralo 8500 dolárov (7260 eur). "Som v šoku a ďakujem. Vôbec som si nemyslel, že svojím rozhodnutím ísť do práce pešo prekvapím toľko ľudí," usmieva sa mladík, ktorý by mohol byť pre mnohých vzorom. 

Viac o téme: Dobrý skutok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu