Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Hitom je bryndzová zmrzlina - vymyslel ju Belgičan

Bryndzová zmrzlina je hitom. Zobraziť galériu (5)
Bryndzová zmrzlina je hitom. (Zdroj: Miro Vacula)

KOŠICE - Ochutnali ste už bryndzovú zmrzlinu ? Alebo kari, či makovú ? V Košiciach to nie je žiaden problém. Zmrzliny netradičných chutí vám ponúknu v cukrárni Urban café a práve bryndzová zmrzlina s čerešňovými kryštálikmi je hitom tejto sezóny. Robia ju ako jediní na Slovensku.

„Ľudia sú najprv nedôverčiví. Zo začiatku reagujú, že to bude slané, ale keď im dáme ochutnať, tak si ju väčšinou obľúbia,“ prezrádza majiteľka cukrárne Andrea Urbanová. Bryndzová zmrzlina, však nie je jej nápadom, ale vytvoril ju jej spoločník Marc Barri – čokolatiér z Belgicka. „On vníma naše produkty ináč ako my a bryndza mu veľmi chutí,“ hovorí A. Urbanová. 

Hitom je bryndzová zmrzlina
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Miro Vacula)

Je aj autorom ďalších zvláštnych zmrzlinových chutí. Podľa vlastnej originálnej receptúry tu ponúkajú okolo 28 druhov v top sezóne.  Okrem bryndzovej, ktorá nám po počiatočnej nedôvere zachutila a v jemnej smotanovej konzistencie cítite sladkú bryndzovú dochuť, je obľúbená i maková zmrzlina. Tú vytvorili na začiatku svojho podnikania pred 9 rokmi. Kari zmrzlina zas bola novinkou minulého leta.

Hitom je bryndzová zmrzlina
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Miro Vacula)

A i keď netypické zmrzliny sú obľúbené, najviac na odbyt ide čokoládová zmrzlina. I tá je však v tejto cukrárni netradičná. „Keďže môj partner Barri je Belgičan a Belgicko je známe svojou kvalitnou čokoládou, tak my ponúkame 5 až 6 druhov čokoládovej zmrzliny – podľa obsahu pravej čokolády,“ dodáva A. Urbanová. Za kopček akejkoľvek zmrzliny zaplatíte 0,70 eur a môžete ju lízať v špeciálnych belgických kornútkoch, ktoré si pečú sami.

Viac o téme: ZmrzlinaKošiceBryndza
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu