Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Darujte domov, adoptujte si zviera z útulku

Nájdite sa PR článok Zobraziť galériu (2)
Nájdite sa (Zdroj: Aliancia združení na ochranu zvierat )

2. júna sa v Bratislave opäť uskutoční charitatívne podujatie „Nájdite sa... so zvieratkom z útulku“. Potrvá od 10.00 do 16.00 na zadnom nádvorí Auparku.

Prvá ľudsko-zvieracia zoznamka sa bude konať už po 21-krát. Na charitatívne podujatie „Nájdite sa... so zvieratkom z útulku“ pricestujú do Bratislavy „útulkáči“ z celého Slovenska. Spoznáte ich príbehy a odborníci vám pomôžu pri výbere zvieratka. Počas podujatia vystúpi tanečný súbor La Portella, Matěj Vávra, Majself, speváčka Ronie Carmel Paradise. Bohatý program čaká aj na rodiny s deťmi. Počas dňa bude tiež spustené prihlasovanie jednotlivcov alebo skupín, ktoré sa zaslúžili o šírenie pozitívneho príkladu v oblasti ochrany zvierat,  na ocenenie Animal Hero Slovakia.

Podujatie, ktoré organizuje Aliancia združení na ochranu zvierat sprostredkúva a odovzdáva pozitívnu energiu nezabudnuteľným spôsobom. Je jedinečné svojou jednoduchou myšlienkou, preniesť opustené zvieratá z virtuálneho sveta sociálnych sietí do reálneho sveta, aby mali väčšiu šancu na nový domov. Vďaka jeho existencii sa podarilo útulkom a združeniam nájsť domov stovkám opustených zvierat. Vytvorilo spoločenstvo ľudí, ktorým osudy zvierat nie sú ľahostajné, sprostredkúva prepojenie myšlienok, ľudí a príbehov, vytvára puto. Podujatie podporuje viacero známych osobností. V minulosti sa ho zúčastnila bývalá premiérka Iveta Radičová, Lucia Hablovičová, Zdenka Predná, Sima Martausová, Pyco alebo Yxo z Hexu.

Strávte príjemný deň so zvieratami a nájdite si kamaráta na celý život.

Nájdite sa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Aliancia združení na ochranu zvierat )

Hľadanie nových domovov opusteným psom a mačkám prostredníctvom podujatia „Nájdite sa... so zvieratkom z útulku“ je jednou z činností Aliancie združení na ochranu zvierat, ktorá združuje 15 útulkov a občianskych združení na Slovensku. Okrem toho sa dlhodobo angažuje v presadzovaní systémových a legislatívnych zmien, ktoré by v praxi umenšili krutosti, páchané na zvieratách a zabezpečili tvrdšie tresty pre tyranov.

Aj zákon, presadzujúci klauzulu, že zviera nie je vec, v týchto dňoch prerokovávaný v parlamente, je obrovským víťazstvom, za ktorým stojí dlhoročná snaha a spolupráca ochranárov. Nový zákon bude znamenať pozitívnu zmenu pri posudzovaní týrania zvierat a bude umožňovať efektívnejšie postihovanie tých, ktorí ubližujú zvieratám. Dôležitý je však aj z hľadiska vnímania ľudí a posilňovania všeobecnej empatie v spoločnosti voči zvieratám, životnému prostrediu a prírode, najmä u detí a mladej generácie. Aj z dôvodu vzdelávania vznikol Zvierací ombudsman.

Zvierací ombudsman je neštátna inštitúcia. Tím priateľov zvierat, ktorí sa rozhodli venovať svoj čas a odbornosť jednému odvážnemu cieľu: zlepšiť život a životné podmienky zvierat na Slovensku.

Organizácia vznikla pod Alianciou združení na ochranu zvierat. Je tu pre združenia a útulky, ktoré denne bojujú o prežitie a na riešenie problémov nemajú čas ani ľudské kapacity. Je tu tiež pre verejnosť a jednotlivcov, ktorí často krát nevedia, na koho sa obrátiť ak sú svedkami týrania alebo krutosti páchanej na zvieratách.

Zákony a osveta znamenajú menej týraných zvierat, menej zvierat v uliciach, menej v útulkoch. Praktická pomoc útulkom znamená viac času na podstatné veci. Na pomoc týraným a opusteným zvieratám, ale aj snahe celkovo umenšiť krutosť na Slovensku. Násilie je totiž len jedno a snaha o jeho zmiernenie by nás mala zjednocovať. Preto je tu Zvierací ombudsman.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu