Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO chytí za srdce aj najväčšieho cynika: Psík plače od šťastia, zachránili ho od istej smrti

Psík je šťastný, že unikol krutému osudu Zobraziť galériu (3)
Psík je šťastný, že unikol krutému osudu (Zdroj: youtube/Daily Mail)

KUNMING - Na sociálnej sieti dojíma užívateľov video, na ktorom sa kotúľajú slzy po tvári zlatého retrievera. Milovníci psov sa však môžu vrátiť do pohody, ide totiž o prejav psíkovej radosti, pretože si práve našiel nového majiteľa, ktorý ho zachránil pred istou smrťou.

Zábery pochádzajú z čínskeho mesta Kunming a pohľad na plačúcu sučku hovorí za všetko. Do útulku si pre ňu prišiel nový majiteľ a zachránil ju tak pred istou smrťou. Útulok funguje vďaka pomoci dobrovoľníkov, ktorí zbierajú peniaze a odkupujú psov od obchodníkov s mäsom. 

VIDEO chytí za srdce
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: youtube/Daily Mail)

"Vyzbierali sme 14 450 jüanov (1870 eur) na záchranu tohto a ďalších dvadsiatich psov. Navštívili sme trh, kde boli v ponuke obchodníkov s mäsom a jednoducho sme ich kúpili, čím sme im dali šancu na nový život. Doteraz sa nám podarilo nájsť majiteľov pre sedemnástich z nich," povedal jeden z dobrovoľníkov. 

VIDEO chytí za srdce
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: youtube/Daily Mail)

Po zverejnení videa a opise krutej psej reality v Číne bol príspevok okamžite bombardovaný komentármi z celého sveta. Mnohí užívatelia už vraj zaznamenali narastajúcu snahu milovníkov zvierat o záchranu psov končiacich na pekáči. "Psy trávia dlhý čas v klietke, kde čakajú na svoj krutý osud. Často sú dehydrovaní, vyčerpaní a sledujú hrôzu, ako pred ich očami obchodníci zabíjajú ostatných psov alebo ich živých hádžu do vriacej vody, aby ich ľahšie stiahli z kože," opisujú ochranári realitu z tržníc v Číne na stránke AnimalsAsia.

Krutá pravda z útulku: FOTO Pracovníčka zo Slobody zvierat otvorene prehovorila o brutalite

Mnohé zvieratá ponúkané na konzumáciu nie sú chované na farmách, ale často ide o kradnutých alebo náhodne odchytených psov. Snaha aktivistov síce rastie, ale fakty svedčia o tom, že ide o nerovný boj, ktorý nedokáže zásadným spôsobom zmeniť čínsku realitu. Odhaduje sa totiž, že v Číne je každý rok kvôli mäsu zabitých desať miliónov psov a štyri milióny mačiek.  

Viac o téme: PesČínaObchod s mäsom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu