Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Otcovi sa stratila dcérka (3): Po 24 rokoch sa stal zázrak, rodičom priviezla prekvapenie

Šťastná rodina opäť spolu.
Šťastná rodina opäť spolu. (Zdroj: YouTube/看看新闻Knews)

PEKING - Prípad neobvyklého stretnutia rodičov s dcérou stratenou ako malé dieťa získal veľkú pozornosť čínskych médií. Rodičia z mesta Čcheng-tu na juhozápade krajiny našli svoju dcéru 24 rokov po tom, čo ako trojročná zmizla. Jej otec kvôli pátraniu zmenil svoju profesiu a stal sa taxikárom, aby sa mohol na dcéru pýtať pasažierov, napísal v utorok web stanice BBC.

Dievčatko (11) záhadne zmizlo pred 19 rokmi: FOTO Polícii sa dostal do rúk tajomný odkaz

Zeleninárovi Wang Ming-čchingovi sa zmenil život v roku 1994, keď si počas jedného dňa zo svojho predajného stánku pri rušnej ceste odskočil rozmeniť veľkú bankovku k susednému predavačovi. Keď sa po chvíľke vrátil, malá Čchi-feng bola preč.

Dlhé roky neviedlo pátranie k žiadnemu výsledku, rodičia troch detí sa však nechceli zmieriť s tým, že by o dievča nadobro prišli. Otec sa rozhodol, že ako taxikár bude mať väčšiu šancu o dcére niečo zistiť. Na zadné okno vozidla si napísal prosbu o pomoc a každého klienta sa na svoju dcéru pýtal. Používal pri tom portrét svojej druhej dcéry, ktorá vraj bola sestre ako malá podobná.

Vďaka jeho vytrvalosti zaujal príbeh médiá a dopočul sa o ňom muž vyrábajúci pre políciu identikity hľadaných osôb. Namaľoval pravdepodobný portrét Čchi-feng, ktorý sa začal šíriť po internete. Kresbu si všimla dvadsaťsedemročná žena žijúca tisíce kilometrov od Čcheng-tu a ozvala sa Wangovi. Testy DNA potvrdili, že išlo o jeho dcéru.

Ľudia, ktorí ju vychovávali, vraj dievčaťu povedali, že ju našli opustenú pri ceste v jej rodnom meste a že je sirota. "Nedá sa vykresliť, koľko nádeje, sklamania a zúfalstva nás napĺňalo počas tých 24 rokov. Teraz sa konečne môžeme znova stretnúť," povedal médiám Wang. Dcéra mu na prvé stretnutie po takmer štvrťstoročí priviezla prekvapenie: dve vnúčatá.

Viac o téme: StretnutieDcéraZmiznutie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu