Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Bezdomovec dal žene svoje posledné peniaze, aby mohla natankovať: Potom sa stalo niečo neuveriteľné

Kate s priateľom Markom a Johnnym Zobraziť galériu (2)
Kate s priateľom Markom a Johnnym (Zdroj: SITA/AP)

PHILADELPHIA - Mladá žena kompletne mení život bezdomovcovi, ktorý jej pomohol, keď sa ocitla v núdzi. Nedávno jej dal svoje posledné drobné, len aby mohla natankovať. Američanku to tak dojalo, že pre neho zorganizovala finančnú zbierku.

Kate McClureová mala pred pár týždňami neuveriteľnú smolu, keď jej na diaľnici Interstate 95 v americkej Philadelphii došiel benzín a navyše nemala pri sebe ani žiadnu hotovosť. Práve v tom čase sedel popri ceste bezdomovec Johnny Bobbit, ktorý si všimol, že vodička má problémy. Kate povedal, aby zostala v aute a zamkla sa. Potom odišiel a asi o polhodinu neskôr sa vrátil aj s kanistrom benzínu. Za svojich posledných dvadsať dolárov jej kúpil benzín, aby mohla pokračovať v ceste. 

Bezdomovec dal žene svoje
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP)

Bezdomovec našiel na ulici šek na 10-tisíc dolárov: Toto rozhodnutie mu zmenilo život

Mladá žena bola Bobbitovi nesmierne vďačná a odvtedy sa na miesto vrátila ešte niekoľkokrát, aby sa mu poďakovala a dala mu nejaké peniaze, jedlo a oblečenie. Stále však mala pocit, že to nestačí, a tak sa rozhodla pre nezištného mladíka usporiadať finančnú zbierku, aby si mohol vďaka nej konečne môcť dovoliť vlastné bývanie. "Chcem pre tohto úžasného nesebeckého muža, ktorý mi pomohol, urobiť viac. Johnny si zaslúži viac. A s vašou pomocou mu to, dúfam, budem môcť dopriať," napísala na stránke Gofundme.com. 

Bezdomovec dal žene svoje
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP)

Peniaze začali rýchlo prichádzať a bolo ich čoraz viac. Pôvodný cieľ 10-tisíc dolárov bol veľmi rýchlo prekonaný; do týchto chvíľ sa pre tridsaťštyriročného Johnnyho podarilo vyzbierať neuveriteľných takmer 290-tisíc dolárov (245-tisíc eur)!  Mladík však nechce zaháľať a plánuje si nájsť prácu, aby bol užitočný pre spoločnosť. Jeho snom je bývať v New Jersey a pracovať v sklade Amazonu. "Už viac nechce byť bezdomovcom a žiť na ulici. Chce sa stať plnohodnotným členom spoločnosti," dodala Kate, ktorá dúfa, že týmto spôsobom pomohla naštartovať Bobbitov nový začiatok. 

Viac o téme: BezdomovecDobrý skutok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu