Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Šéf národniarov Danko sa tento týždeň poriadne buchol po vrecku

Andrej Danko
Andrej Danko (Zdroj: SITA/Diana Černáková)

BRATISLAVA - Predseda SNS Andrej Danko neváhal a načrel hlboko do svojich financií. Tisíce eur v tomto prípade putovali cirkvi.

Ako informuje portál webnoviny.sk, Danko poslal tento týždeň 12 500 eur na účet katolíckej farnosti Šaštín-Stráže, ktorá si objednávala mimoriadne vlaky na národnú púť do Šaštína. Tá sa uskutočnila ešte v polovici septembra, pričom vlaky platila práve farnosť, keďže ministerstvo dopravy na čele s nominantom strany Most-Híd Árpádom Érsekom si ich neobjednalo. 

Danko bol z tohto stavu nahnevaný a preto sa rozhodol konať. „Zaplatil som to z vlastných peňazí, pretože je to absurdné. Takto sa naposledy k cirkvi správali komunisti,“ uviedol podľa portálu šéf národniarov.

Podľa politológa Jána Baránka ide v koalícii o ideové aj ideologické spory. Tie začali tým, že v dobe, keď SNS kritizovala ombudsmanku za podporu dúhového pochodu, sa ministerka Lucia Žitňanská postavila za ňu. Podľa neho je Dankov dar cirkvi v poriadku. „Cirkev ho môže prijať a zo strany Danka je to gesto, ktoré treba vnímať pozitívne,“ dodal.

Viac o téme: SNSAndrej Danko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu