Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Neuveriteľne šľachetný čin bývalého vojaka: Otvoril zásuvku a vedel, čo robiť

Lottie s rodinou a vojak Zobraziť galériu (3)
Lottie s rodinou a vojak (Zdroj: profimedia.sk)

LONDÝN - Úžasný čin vykonal bývalý britský vojak. Náhodne sa dozvedel o ťažko chorom štvorročnom dievčatku a okamžite vedel, čo má robiť. Rodine podal pomocnú ruku a poskytol im finančné prostriedky určené na liečbu. Paradoxom je, že muž malú slečnu nikdy nevidel, žije desiatky kilometrov od nej a za svoju pomoc nečakal žiadnu odplatu. Matthew Goodman dokázal, že po planéte ešte stále chodia ľudia so srdcom na správnom mieste.

V momente, ako sa bývalý britský vojak Matthew Goodman dozvedel o ťažko chorej Lottie Woods-Johnovej (4), vedel, že chce pomôcť. Dievčatku bola diagnostikovaná veľmi agresívna detská rakovina známa pod názvom neuroblastom. Liečba si vyžaduje využitie najvyspelejších metód a je veľmi drahá. Rodičia dievčatka potrebujú 200 tisíc libier (217 tisíc eur). Goodman, ktorý slúžil vo vojne v Iraku a Afganistane, sa aj napriek tomu, že malú slečnu nikdy nevidel, rozhodol prispieť.

Neuveriteľne šľachetný čin bývalého
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Veľký čin chlapa s obrovským srdcom

Bývalý vojak predal svoje vyznamenania v internetovej aukcii a získané peniaze venoval Lottie na liečbu. „Keď som natrafil na fundraisingovú kampaň malej Lottie, ktorá bojuje s rakovinou, bol som zničený. Vyznamenania mi ležali v zásuvke. Napadlo mi, že by som ich mohol využiť k niečomu užitočnému,“ objasnil svoje konanie pre britské média Goodman.

Diagnostika ochorenia a následná operácia

Lekári u malej Lottie natrafili na nádor v žalúdku o veľkosti melóna v júni minulého roka. Následne jej diagnostikovali neuroblastom štvrtého stupňa. Nečakali ani chvíľu a okamžite začali s liečbou. Dievčatko podstúpilo chemoterapiu, no rakovina sa aj napriek tomu začala šíriť do kostí a kostnej drene. V októbri musela Lottie podstúpiť náročnú 13 hodinovú operáciu. Počas nej sa lekárom podarilo odstrániť až 95 percent z takmer 13 centimetrového nádoru.

Neuveriteľne šľachetný čin bývalého
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Boj so zákernou chorobu sa pre dievčatko ani jej rodičov nekončí. Momentálne Lottie podstupuje imunoterapiu, no stále u nej existuje vysoké riziko návratu choroby. Celá liečba stojí obrovské peniaze. Zúfalí rodičia sa zo všetkých síl snažia získať peniaze na inovatívnu liečbu v USA. „Lottie má podľa lekárov 20 percentnú šancu na prežitie ďalších piatich rokov. Keď má pán Goodman kontaktoval, nemala som slov. Som mu neskutočne zaviazaná,“ vyjadrila sa Charlotte Woodsová, mamička chorého dievčatka. 

Viac o téme: PomocVojakDievčatkoRakovina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu