Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Babička má 90, no cíti sa na 50: Ľuďom dala unikátnu životnú RADU

Seniorka sa cíti o desaťročia mladšie
Seniorka sa cíti o desaťročia mladšie (Zdroj: Facebook)

MOSKVA - Tejto žene by mohli mnohí mladí závidieť. Srší z nej veľmi pozitívna energia a aj keď má deväťdesiat rokov, je živým dôkazom toho, že ak žijeme svoj život naplno, je to to najlepšie, čo môžeme pre seba urobiť.

Stará pani žije v Moskve a nedávno zdieľali jej fotografiu na Facebooku v skupine Humans of New York. "Mám deväťdesiat, ale cítim sa na päťdesiat. Neužívam žiadne lieky. Nikdy sa nesťažujem. Som rada, že môžem žiť. Každý deň tancujem asi dve hodiny. A neustále ma to veľmi baví. Mám rada politiku a literatúru, milujem však napríklad aj vedu," píše čiperná seniorka. 

Možno vás prekvapí, že táto dáma v rokoch má aj priateľa. "Volá sa Alexander a spoločne si medzi sebou požičiavame knihy. Ani vlastne neviem, koľko má rokov," pokračuje. No a akú radu na šťastný život dala ostatným užívateľom? "Začnite žiť s tým, čo máte, nie s tým, po čom túžite." Vieme, že tento druh prístupu môže byť prospešný pre celkové zdravie.

Ak máte po päťdesiatke, tieto informácie oceníte: Vedci majú pre vás elixír života

Séria štúdií pod názvom Nurses’ Health Study vlani publikovala výskum, ktorého sa zúčastnilo 70 021 žien, ktoré randia od roku 2004. Hodnotilo sa, na akej úrovni vedia optimisticky myslieť.. Sledovali ich úmrtia v rokoch 2006 až 2012 a zistili, že tie, ktoré boli najoptimistickejšie, mali o 29% nižšiu pravdepodobnosť úmrtia ako tie, čo mysleli negatívnejšie. Pozitívne myslenie vraj dokázalo znížiť riziko vzniku rakoviny (o 16%), ochorenia srdca (28%), mozgovej príhody (39%), ochorenia dýchacích ciest (37%) aj infekcie (52%).

Viac o téme: DlhovekosťPozitívne myslenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu