Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Šťastný koniec pre rodičov malého chlapca: Psí hrdina Assco vypátral stratené dieťa (10)

Hrdina Assco Zobraziť galériu (2)
Hrdina Assco (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

CHORVÁTSKY GROB - Nočná pátracia akcia po malom chlapcovi sa skončila šťastne. Polícii sa za pomoci služobného psa Assca podarilo vrátiť 10 - ročného školáka do náručia rodičom. Psík sa stal hrdinom a potvrdil, že aj zvieratká dokážu plniť úlohy v súlade s policajnou zásadou: "Pomáhať a chrániť".

Nemecký ovčiak Assco pracuje v službách polície od roku 2013. Ide o služobného psa, ktorý sa zaslúžil o záchranu detského života. V pondelok v nočných hodinách bola polícia spolu so služobným psom vyslaná do obce Chorvátsky Grog, kde prebiehala pátracia akcia po 10 – ročnom chlapcovi, ktorý sa nevrátil domov. Ako informovala polícia na svojom facebookovom profile, psíkovi sa podarilo podľa pachu dieťa vypátrať.

Šťastný koniec pre rodičov
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

Assco zaviedol svojich ľudských kolegov k oplotenému ihrisku. "Počas sledovania pachovej stopy Assco prekonal dve oplotenia. Psovoda priviedol popri budove školy až k betónovej garáži, kde sledovanie pachovej stopy ukončil vyštekaním nájdenej osoby," uvidela polícia. Chlapec sa pritom nachádzal na streche garáže. Policajti ho okamžite zniesli na zem, kde bol privolanými záchranármi skontrolovaný jeho zdravotný stav. U chlapčeka neboli zistené žiadne zranenia a tak bol bezprostredne po tom, odovzdaný do opatere rodičov.

Assco De Dagnik

Služobný psík Assco sa narodil 20. septembra 2011, do služieb polície je prepožičaný od 14. novembra 2013. Psíkovou špecializáciou je vyhľadávanie zbraní. Je zadelený do najvyššej kategórie v klasickej kynológii. Ako dokázal, svoju prácu vykonáva pedantne a pod vedením svojich psovodov plní služobné úlohy v súlade so zásadou Policajného zboru, ktorá znie: "Pomáhať a chrániť". 

Viac o téme: ZáchranaPolicajný pesPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu