Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Muž odpadol, nemal pulz: Policajti mu hrdinsky zachránili život! Potom prišlo desivé zistenie

Miroslav Onda a Matej Laššan Zobraziť galériu (2)
Miroslav Onda a Matej Laššan (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

BRATISLAVA - Víkendová služba sa dvom policajtom už navždy zapíše do pamäti. Zachránili totiž život mladého muža, ktorý by tu bez ich pomoci pravdepodobne už nebol. Okrem toho im celú akciu komplikoval iný, vulgárny muž. Tá najstrašidelnejšia správa ale prišla až po príchode záchranárov. Ohrozili vlastný život pre život niekoho iného.

Ako informovali policajti na svojej facebookovej stránke, nočná služba policajných príslušníkov Miroslava Onda a Mateja Laššana sa uplynulý víkend zmenila na drámu. Po prijatí prvého oznámenia sa mal muž nachádzať pred petržalskou železničnou stanicou. Po príchode hliadky sa však už dotyčný nachádzal v blízkom podchode.

Muž odpadol, nemal pulz:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

Muž odpadol priamo pred očami policajtov. Tí nezaháľali ani sekundu, okamžite začali s poskytovaním prvej pomoci a hľadaním príčiny jeho stavu. Na miesto privolali aj záchrannú zdravotnú službu. Boj o život ale museli dvaja mladí policajti zvládnuť sami. Muž nejavil žiadne známky života.

Okamžitá resuscitácia

Hliadka bez zaváhania začala s okamžitou resuscitáciou. O život 26 – ročného muža bojovali približne 10 až 15 minút, nakoniec úspešne. O jeho zdravotný stav sa následne začali starať privolaní záchranári. Tí dvom mladým a duchaprítomným policajtom po chvíľke oznámili veľmi nepríjemnú informáciu. Muž bol podľa ich slov HIV pozitívny. Svoj stav si podľa informácií polície pravdepodobne zapríčinil kombináciou drog a alkoholu.

Miroslav a Matej mali obrovské šťastie

Nad dvomi hrdinami stáli všetci svätí. Pri záchrane života, podávaní prvej pomoc a resuscitácii sa našťastie nedostali do kontaktu so žiadnou mužovou telesnou tekutinou. To však nie je všetko. Hliadka si počas záchrany musela poradiť s ďalším mužom, ktorý bol vulgárny, snažil sa zabrániť im pri poskytovaní prvej pomoci a jedného z policajtov fyzicky napadol. Muži zákona to ale zvládli na jednotku a poukázali nato, ako sa má pomáhať a chrániť. 

Viac o téme: ZáchranaPolícia Bratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu